Alle indlæg af admin

Selvforsyning i Oktober

Svampe smager fantastisk og i Danmark har vi nogle af de mest perfekte forhold til svampe. Det kræver lidt tålmodighed at finde dem, men når man først finder de gode steder, kan man som regel høste mere end man kan spise på en dag. De fleste svampe er at finde i skov områder, nogle gemt i skyggen imens andre fortrækker at leve op af marker eller græs. Svampe er også en fantastisk undskyldning for at tage hele familien med i skoven. Det eneste man skal bruge er en kniv Læs videre Selvforsyning i Oktober

Hvad gør jeg af “tysker-dåserne”?

Når vi i Ren By-initiativet samler dåser op fra grøftekanten er det meget sjældent vi møder en dåse med pant. 9 ud af 10 dåser er “tysker-dåser”. Altså dåser uden pant.

 

Det kan – altså for langt de fleste dåsers vedkommende – godt lade sig gøre at vi sørger for at de kommer retur og gør gavn som omsmeltet metal.

Mange tror fejlagtigt at supermarkederne ikke tager imod dåser uden pant. Det gør de. Betingelsen er at de ikke er sammenpressede eller krøllede. Hvis de er det skal de afleveres som brugt metal.

Hvis man forgæves har søgt at returnere en dåse i en automat så fortæl os det og vi tager kontakt til supermarkedet og hører hvad der sker.

Naboer til kæmpevindmøller har ordet

Os der helhjertet går ind for at hovedparten af vores strøm skal produceres på vindmøller møder ikke sjældent initiativet ”Naboer til kæmpevindmøller” (www.stilhed.eu). De er meget offensive og der går i reglen kort tid fra at der er varskoet planer om vindmøller i landskabet før der – med foreningens hjælp – er dannet en lokal modstandsgruppe som ikke sjældent overbeviser lokalpolitikerne om, at de alligevel ikke skal opsætte møllerne. Læs videre Naboer til kæmpevindmøller har ordet

Økøhaver – omstilling, selvforsyning og havenatur

Af Linda Noack, hortonom, PhD, økohaverådgiver og –designer

Flere end nogensinde i nyere tid er begyndt at interessere sig for selv at forsyne sig med egne fødevarer. Det er der spændende perspektiver i fastslår hortonom Linda Noack i dette indlæg.

Væk er de tider, hvor vi bare ukritisk hentede vore fødevarer i supermarkedet  og spiste alt, hvad de fandt på at tilbyde. Læs videre Økøhaver – omstilling, selvforsyning og havenatur