Kategoriarkiv: Nyheder

Reception i anledning af Arne Hede Jørgensens 70 års dag.

På fredag fejrer vi en af vore trofaste frivillige på reparationsværkstedet, i anledning af hans 70 års fødselsdag. Arne Hede Jørgensen startede hos MEC efter han havde hørt om os via en udsendelse i TV2-Lorry. Det var ideen om at være med til at gøre noget godt for miljøet og genbrugstanken, som fik ham til at opsøge MEC i sin tid. Arne er oprindelig uddannet tandlæge, og har haft en lang karriere i den kommunale tandpleje bag sig. Som pensionist, nyder MEC nu godt af hans tekniske snilde hver mandag på værkstedet, og det er vi glade for. Kom og vær med til at fejre ham på fredag den 15. marts mellem 14-16, når vi byder på kaffe og kage:-)

Åben reparations-café på MEC – en klar succes

Lørdag den 2. marts åbnede MEC dørerne til den åbne reparations-café mellem 10-13. Mere end 10 borgere lagde vejen forbi, heriblandt Linda, som har haft problemer med sin smalfilmfremviser. Det har hun ikke længere efter at brødrene Jørgen (billedet) og Jens-Ole, som er faste frivillige reparatører på værkstedet, har haft hænderne på fremviseren. Linda er ovenud tilfreds med brødrenes arbejde og indsats, ”ja, det er simpelthen fantastisk, de er bare så gode” udtaler hun. Dejligt at mange lagde vejen forbi os, og Solveig sørgede for at der dagen igennem var kaffe på kanden. Dagen igennem blev der kigget på en hækkesaks, båndoptagere, harddiske, og tv-apparater. Chefen er meget tilfreds og tænker ikke at det er sidste gang, at MEC tilbyder et arrangement af denne karakter.

Jørgen hjælper Linda med vending af smalfilm

Klima workshop med fokus på transport i EU

Torsdag den 24/1 2019 dannede Taastrup Kulturcenter rammerne for en aktuel workshop om EU’s klimapolitik, med særligt fokus på den enkeltes transportvaner. Omkring 15 borgere mødte op og delte deres hverdagserfaringer med transport og ideer til en forbedret og grønnere transportsektor. Alle ideer vil blive overleveret til kandidaterne forud for det kommende valg til Europaparlamentet. Jakob Sejergaard, som stiller op for de Konservative til EU-valget, var også tilstede under mødet. Mange emner som offentlig transport, elbilisme, og øget drivhusgasudledning grundet flytransport blev vendt.

“Der er ingen tvivl om at man skal forsøge at finde et alternativ til den stigning i flyrejser, som man oplever i øjeblikket, og en af disse løsninger kunne være nattog i Europa”, udtaler Tina Faber, daglig leder af Miljø- og Energicentret. Vi flyver mere end nogensinde, og der er ingen vej uden om at reducere flyvningen og minimere udledningen af CO2. Derfor ville det være logisk at lægge en afgift på flyrejser og samtidig fremme klimavenlige alternativer fremadrettet.

Klimakonsulent, Marie-Louise Lemgart fra kommunens klimasekretariat sluttede aftenen af med at præsentere kommunens Klimaplan frem til 2020, især med fokus på transport, herunder tung transport.

Langt de fleste initiativer, som kan støtte danskerne i omstillingen af deres transportvaner, afhænger faktisk af EU. Derfor er valget til Europa-Parlamentet i maj 2019 helt afgørende for din, min og Danmarks klimaindsats.

Workshoppen blev støttet af Europanævnet, og arrangementet kom i stand gennem VedvarendeEnergi, INFORSE-Europe og Miljø- og Energicentret i Høje-Taastrup.

v/Tina Faber

FIN OPBAKNING TIL MECS NYTÅRSTAFFEL

Der var flere til Miljø- og EnergiCentrets (MEC) nytårstafffel på årets sidste arbejdsdag end samme tid sidste år. Det kan hænge sammen med at flere ønskede at tilkendegive deres opbakning til stedet i lyset af at kommunen har skåret stedet basisbevilling væk i 2019.

Netop stedets fremtid var temaet for formanden Mads Peter Schreibers nytårstale. Han slog dog en optimistisk tone an og vurderede at stedet vil kunne overleve 2019 ud ”hvor vi tømmer alt hvad vi har på kistebunden, får nogle opgaver der kan tjene penge ind til stedet og så at vi kan leve højt på den fantastiske indsats som vores frivillige leverer”. Han fremhævede i særlig grad reparationsværkstedet og pakkeshoppen som centrale områder, hvor de frivillige er med til at sikre stedets økonomi.

Efter kransekage og champagne var der fællesfotografering, hvor de fleste deltagere kom med på billedet.