Kategoriarkiv: Ren by

Næste Ren By aktion i Taastrup er den 22. maj

Ren By aktionen den 22. maj starter i Taastrup kl. 17 og det er fra Miljø- og EnergiCentret på Høje Taastrup Boulevard 54. Dette centrale mødested giver os mulighed for at dele os i flere forskellige retninger. Der er desværre rigeligt at komme efter uanset hvilket verdenshjørne vi vender os imod. Skriv til kai@mec-ht.dk hvis du er frisk. Så sørger vi for indsamlingsudstyr og efterskyl. Samme dag er der Ren By aktion i Fløng allerede fra kl. 15 med startsted fra REMA 1000.

Markant interesse for at holde naturen fri for skrald

– Jeg har – i de år jeg har koordineret affaldsindsamling – aldrig oplevet så stor en interesse for at samle skrald i naturen, siger Knud Anker Iversen, der for Danmarks Naturfredningsforening (DN)  i Høje-Taastrup stod for koordinering af årets affaldsindsamling søndag (31.3.). 128 mennesker har officielt – lokalt – været i gang i forbindelse med DNs landsdækkende affaldsindsamling. Derudover har der været nogle private indsamlinger. Inden søndagens indsamling var rekordmange børn tilmeldt som affaldsindsamlere via deres skole.

Læs videre Markant interesse for at holde naturen fri for skrald

STOR ANERKENDELSE AF REN BY INITIATIVET

Der var mange rosende ord fra Danske Banks filialdirektør Carsten Rose, da han tirsdag var forbi Miljø- og EnergiCentret med en mobile pay check på 5000,- øremærket stedets Ren By-initiativ. 10 af de aktive indsamlere var mødt frem for at modtage pengene, der over de næste tre år bruges til at påskønne de frivilliges indsats. De kunne fortælle om den alt for lemfældige omgang med naturen som de gang og gang møder – eksempelvis de steder hvor bilister sætter farten ned og hvor de så lige tømmer askebægeret eller chip-posen.

Ren By-initiativet, der har været på banen siden 2005, er sat i verden for at skærpe opmærksomheden omkring den alt for lemfældige omgang med naturen som alt for mange mennesker har. Såvel deltagere som Rose gav udtryk for et ”måske naivt” håb om at den opvoksende generations øgede miljøbevidsthed kan smitte af så stadig færre smider skidt i naturen.

Inden uddelingen havde centerchef Tina Faber budt velkommen og takket deltagerne for indsatsen og Carsten Rose for opbakningen. Hun benyttede lejligheden til at afkræfte rygterne om MECs lukning. Vi er her stadig og kæmper videre og satser på at komme igennem 2019, hvor vi så håber på, at byrådet kommer på bedre tanker, så stedet kan få den basisbevilling, der er afgørende for stedets overlevelse.