Kategoriarkiv: Energibesparelser

Kig op når du besøger os

Når du besøger os i Miljø- og EnergiCentret skal du passere vores vindfang. Her vil vi opfordre dig til at stoppe op og kigge op. I loftet er der 8 små pærer. Kigger du ekstra efter vil du bemærke at det er 8 forskellige pærer som lyser lidt forskelligt.

Vi har nemlig indrettet vores vindfang som et demonstration af 8 forskellige typer at LED-lys. Meningen af at besøgende skal kunne blive nysgerrige på den meget energivenlige belysning som LED-pærer er. Her kan man få et flot lys kun med brug af 3-5 watt. Der er tale om et mindre energiforbrug end traditionelle lavenergipærer, og lys i en bedre kvalitet og holdbarhed. 

Man kan på glasvæggen se et opslag der fortæller lidt om de forskellige pærer, der alle er nummerede. 

Ønsker man at afprøve forskellige LED-pærer hjemme i stuen, kan man låne vores LED-pære-kuffert, der består af 10 forskellige typer af pærer (depositum 500 kr).

Belysningen og udlånskufferten er etableret i samarbejde med Prolys i Albertslund. 

Energibesparelser

SALG AF ENERGIBESPARELSER

I et samarbejde med Høje-Taastrup Fjernvarme formidler vi salg af energibesparelser. Det er aktuelt hvis du planlægger at få renoveret din bolig – f.eks. få energiruder, hulmursisolere, loftisolere. Inden du går i gang kontakter du os og vi formidler så at du vil kunne sælge den kwh-besparelse, som du opnår som følge af dine investeringer. Du vil kunne sælge den for 30 øre pr. opnået kwh-besparelse. Hvis man f.eks. ved en hulmursisolering opnår en besparelse omregnet til 1000 kwh vil du kunne få et tilskud på 300 kr yderligere til din energirenovering. 

Vigtigt er det dog at du kontakter os inden du sætter gang i håndværkerne. Skriv til os her med angivelse af hvilket telefonnummer vi vil kunne træffe dig på i dagtimerne, og du vil blive kontaktet. 

 

 

I MEC kan du få hjælp til at tjekke dit energiforbrug og således afklare om der er basis for mindre energiforbrugende ting eller om man måske helt skal undvære det.

Vi låner flg. ting ud:

 

elsparometre (depositum 100 kr).

sparometer

dig. temperaturmåler (depositum 200 kr)

 

varmemler

 

LED-kuffert (kuffert med 10 LED-pærer som man kan prøve af derhjemme) (dep. 500 kr)

ledkuffert