ALLE KAN VÆRE MED

Så er der Ren By aktion igen. Det sker tirsdag den 27. august. Denne gang med start fra rastepladsen på Roskildevej (mellem rundkørslen og Gregersensvej). Alle, der er trætte af at møde affald alle vegne, er velkomne til at bruge 1 ½ time med affaldspickere, gule veste og sække. Betingelsen er dog at man tilmelder sig forinden. Det sker ved at skrive til kai@mec-ht.dk. Denne gang er det særlig vigtig at vi ved hvor mange vi er for indsamlingen slutter med grill og kartoffelsalat.

Det er med start kl. 17 fra Roskildevej. Allerede kl. 15 kan man deltage i ren by aktion i Fløng med mødested ved REMA 1000.

Torvefest på Høje-Taastrup Torv, lørdag den 17. august 2019 kl. 11-14

Denne lørdag, vil vi i hjørnet ved Miljø– og EnergiCentret (MEC), spærre parkeringspladsen af og holde torvedag. Her vil du finde loppemarked og åben reparationscafé, fadøl, grillmad, kaffe og kage — alt er til rimelige priser.

Rema1000 har gode timetilbud i butikken. Leziz har tilbud på kebab/dürüm. Miljø– og EnergiCentret holder åben reparationscafé, så har du noget du selv kan reparere, men måske lige mangler det rette værktøj eller lige et godt råd til reparationen, så kom forbi og se om vi kan hjælpe. Martin fra Rema1000 og Mikael og Inge fra Klinik for Fodterapi vil stå ved grill og fadøl. Der vil også være mulighed for at købe kaffe og kage i MEC.

Book en stadeplads via Miljø og EnergiCentret på heidi@mec-ht.dk eller på 8181 1903 — og få ryddet ud i genbrugsguld fra kælder og loft. Sidste frist for at booke stand er 15. august. (man skal selv medbringe bord og stol).

Vi glæder os til at se rigtig mange på torvet denne lørdag.

Der skal flere kokke til

Hvis vegetaraftnerne skal fortsætte så skal der flere kokke til. Sådan er meldingen fra Miljø- og Energicentret der koordinerer indsatsen.

Vegetaraftnerne foregår den sidste onsdag i hver måned i Værestedet Paraplyens lokaler på Kingosvej og hver gang er der 20-30 mennesker som spiser med. Arrangementerne er rimeligt populære og deltagerne er tilfredse med maden. Det koster 40 kr at deltage.

Læs videre Der skal flere kokke til

Handicappede er en gave

Fysisk og psykisk handicappede er verdens største minoritetsgruppe. De udgør ca. 15% af os. De er at betragte som en gave til os andre. I og med at de på et eller flere punkter har en dysfunktion kompenserer de på anden vis.  Det siger lederen af ”Sails of the Spirit” Oleg Kolpashchikov, der selv er blind. Han nævner selv de blinde som et eksempel, idet man som blind f.eks. tvinges til at blive bedre til at lytte til andre og udvise empati. I øvrigt er frekvensen af musikalske mennesker blandt de blinde  markant større end seende.

Læs videre Handicappede er en gave

Inspirerende besøg af handicappede østfra

Miljø- og EnergiCentret (MEC) var den 30. juni vært for en kreds af handicappede fra Rusland, Letland og Ukraine. De var på inspirationsbesøg for at høre noget om hvordan MEC i deres reparationsværksted arbejder med at involvere mennesker på kanten af arbejdsmarkedet. Gæsterne, der var kommet sejlende til Køge havn, kom fra organisationen ”Sails of the spirit” og var meget begejstrede for hvad de så og hørte. Niels

Læs videre Inspirerende besøg af handicappede østfra

God mad, skøn sang, fin kage og natur-foredrag

MECs veganeraften den 26. juni i Værestedet Paraplyen startede med en skøn sommersang af Carl Nielsen “Danmark nu blunder den lyse nat”. Så var der mad bestående af bøf-sandwiches baseret på ærteplantefars (kan købes i Kvickly) og hjemmelavet brød og dhal (se opskrift nedenfor). Efter maden – og under kaffen og kagen (se opskrift nedenfor) – fortalte natur og sundhedsspecialist Winnie Lund om,hvorfor natur i stort og småt er godt for os.

Læs videre God mad, skøn sang, fin kage og natur-foredrag