LÅN EN CYKELTRAILER

Prøv i en periode at tage barnet bag cyklen i stedet for i bilen, når dit barn skal afleveres i daginstitutionen. Det foreslår vi i Miljø- og EnergiCentret.

Vi lægger vægt bag ved at tilbyde forældre, der i en periode lover at lade bilen stå, at de gratis kan låne en cykeltrailer.

 

Vi låner ikke ud til forældre der bare vil på cykelferie med børnene. Vi låner kun ud til forældre som alvorligt overvejer at ændre deres transportvaner.

Vi ønsker nemlig at fokusere på det travle ræs der foregår i mange børnefamilier om morgenen. Stå et kvarter før op og hop så på cyklen og tag barnet med bagpå, før I tager på arbejde. Barnet får frisk luft og I får en god motion før I tager på arbejde. Barnet vænnes til at ikke al transport foregår fra bagsædet i en bil.

 

Ønsker man at låne en cykeltrailer i en måned skal man henvende sig til Miljø- og EnergiCentret tlf. 43 30 42 00, eller mail mec@mec-ht.dk

 

 

Miljø- og Energicentret vil gerne lokke forældre til at cykle der børn til institutionen. Derfor låner vi gratis en cykelanhænger til forældre, der lader bilen blive hjemme.