Vellykket Energidag

For tredje år kunne Miljø- og EnergiCentret afvikle den vedvarende energis dag lørdag den 17. september 2011. Denne gang på Axeltorv i Taastrup.

Arrangementet blev åbnet af borgmester Michael Zeigler,  som roste arrangementet og understregede at det faldt fint i tråd  med kommunens bestræbelser på,  år for år, at reducere udslippet af CO2. Han var kommet til arrangementet i en helt ny elbil og var meget begejstret for udsigten til at få flere eldrevne biler til Høje-Taastrup.Arrangementet havde fokus på transport – bl.a. præsentation af delebil, elcykel, sundhed på cykel .Mest opsigt vakte dog superklassebilen blandt el-biler, Tesla, som var præsenteret foran SuperBrugsen.  Her var dog ikke mulighed for en prøvetur, men så kunne man prøvekøre en elbil fra virksomheden Better Place. Det benyttede flere sig af.

Mellem 2-300 mennesker var mødt frem og fik inspiration i flere af de 20 boder hvor de kunne blive klogere på f.eks. isolering, energiruder, miljøvenligt byggeri, LED-belysning, solvarme , varmepumpe, regnvandsnedsivning og vandbesparelse. Ikke mindst var der stor interesse for at høre nærmere om  solceller fra ikke mindre end tre af udstillerne.

Vi er tilfredse med arrangementet   som ikke var blevet så vellykket hvis ikke en god kreds af frivillige sørgede for at alt klappede. Det har været en manifestation af det vi i hverdagen arbejder for og med. F.eks. solceller som er tema for et informationsarrangement på Medborgerhuset i Taastrup torsdag den 29. september. Tilmelding er nødvendig og skal ske ved at sende en mail til mec@mec-ht.dk eller ringe på tlf. 43 30 42 00.

Vedhæftet oversigt over udstillerne.

Nedenfor billeder fra dagen

Michael Ziegler bød velkommen og testede ved den lejlighed sin nye megafon

Tesla-elbilen vakte passende opsigt

Better Place ladede deres bil op og gav prøveture.

Mogens fra Cyklistforbundet tjekkede børnene på cykelbanen

EnergyWise kunne give råd og varmepumper, solvarme og solceller. Det sidste

havde i fjernvarmeområdet den største interesse.

Regnvandet skal nedsives lokalt, men hvordan. Her havde Green & Blue gode bud.

Mike fra Prolys havde sin egen hule hvor folk kunne teste LED-belysning

Rockwool havde sendt invitationer ud forlods og fik ekstra mange besøgende.

Solaropti bød på solcelleløsninger

Ikke mange turde teste deres kondi hos kommunens sundhedscenter,

men flere fik en god sundhedsdialog.

Bent gav – for den lokale HC Cykler flere mulighed for at teste en elcykel.

Høje-Taastrup Fjernvarme hører naturligt med på en dag hvor det er den

vedvarende energi der er i fokus