SOLCELLELAUGET KOM ET SKRIDT VIDERE

Sidste! Solcellelauget holder ordinær generalforsamling onsdag den 2. april kl. 19.00 i Kulturcentret, Poppelalle 12 i Taastrup.

Solcellelauget på vestegnen kom et skridt videre da Vestegnens Vedvarende Elværk den 11. februar holdt årsmøde i Kulturcentret i Taastrup. 30 interesserede borgere  var mødt op og fik en grundig orientering om hvad der er sket siden initiativet den 27. marts sidste år så dagens lys.

Formanden Johannes Thulesen kunne fortælle om de forskellige snublesten som bestyrelsen har måttet kæmpe med og hvor man stadig ikke kan komme i gang med at lægge solcellerne på det store tag på Fabriksparken 25 i Albertslund. Lige nu venter man på at EU godkender afregningsprisen, som man skal sælge strømmen for. Det er begrundet forventning om at det sker til april.

– En andel i solcellerne vil koste 5000 kr og budgettet fortæller at efter 9,2 år er pengene hjemme igen. Derefter er det rent overskud kunne Mads Peter Schreiber fra bestyrelsen fortælle. Solceller skulle meget gerne kunne ligge og producere strøm i, i hvert fald 20 år.

Poul Jørgensen fra samarbejdspartneren PMG-Energy fortalte om sit anlæg, om de kvalitetskrav har stiller og hvad der vil være den videre proces frem til at solcellerne forhåbentlig til efteråret vil kunne begynde at levere strøm.

Det var en meget lydhør og spørgende forsamling og oplægsholderne blev mødt med en række spørgsmål som de gjorde sig umage med at svare kvalificeret på.

F.eks.  blev der spurgt om man ikke hænger på den hvis nogen falder fra. Her var svaret at først man pengene er kommet ind sættes processen i gang og salget af strøm kan begynde. Der vil altså ikke være hæftelser efterfølgende.

Der blev også spurgt til hvem der har ansvaret for at pille anlægget ned, når og hvis det skal fjernes. Her var svaret at det skal bestyrelsen sørge for, men der vil ikke være økonomiske udgifter forbundet med det p.g.a. at den store værdi, der er i materialerne, eks. kobber og sjældne metaller, nemt vil kunne finansiere afmonteringen.

”Skal man bo tæt ved anlægget for at være med?” ville en anden vide. Her er svaret at alle kan være med uanset hvor man bor, men der hvor kampagnen rettes er mod borgere i vestegnen. Alle blev opfordret til at reklamere for det spændende projekt, hvor man kan foretage en god investering og samtidig hjælpe med til at der produceres mere vedvarende energi og spares på CO2-udslippet.

Der er lang vej endnu før vi har forhåndstegnet de 800 andele der skal til. Derfor er der – for de der forhåndstegner oprettet et site hvor man – med adgangskode som man får tilsendt – mulighed for at blande sig i debatten: hvad gør vi for at blive flere? Hvad har vi af usikkerheder og spørgsmål?

Der er ordinær generalforsamling i VVE den 2. april kl. 19.00 i Kulturcentret

Se foredragene og spørgsmålene på www.vve.dk