Test en elcykel – for fjerde gang

Så har den populære Test en Elcykel-kampagne sende 20 nye elcyklister afsted i knap 3 måneder. Det skete den 2. marts 2015.

Meldingen fra tidligere testkørere er entydig positiv. ”Det har været en overraskende god oplevelse”, ”Nu køber jeg altså en elcykel selv”, ”Jeg er blevet afhængig af den friske luft og får svært ved at komme ind i bilen igen”, var nogle af udsagnene.

Den bilist der havde cyklet flittigst var Bjarne Eilersen der dagligt arbejder på Høje-Taastrup Fjernvarme og som bor i Hedehusene. Han havde i de knap 3 testmåneder cyklet 1368 km, og det gjorde ham til lokal vinder i kategorien flest kilometer. Han får således en grøntsagskasse fra Årstiderne.

– Jeg har ikke bare brugt cyklen til og fra arbejde. Når jeg har skullet til fittness eller fodbold og andre ærinder så har jeg – modsat tidligere – taget cyklen. Der er ikke nogen tvivl. Til foråret så køber jeg en elcykel. Det bliver ikke en almindelig cykel, da jeg har bøvl med knæet og derfor kan have svært ved at klare modvinden når jeg skal tilbage til Hedehusene.

Det er Transportministeret der – sammen med en række kommuner og hospitaler – står bag kampagnen der koordineres af Gate 21.  Man kan læse mere på www.testenelcykel.dk.

I Høje-Taastrup forlænges kampagnen til at foregå i hele 2016 også. Det sker for at sikre at alle der godt vil teste en elcykel som alternativ til bilen skal have lov. Der er p.t. 88 på venteliste.

Bjarne Ejlersen