2015 – første år for styrket lokal fødevareproduktion

2015 skal være det første år hvor vi for alvor sætter gang i produktion af økologiske kvalitetsvarer på vestegnen.

Sådan var meldingen på et møde der blev holdt den 14. januar på Grennessminde i Taastrup. Her mødtes 18 lokale fødevareproducenter og repræsentanter fra forbrugere.

Mødet havde til formål at afdække hvad der er potentiale for at producere kartofler, gulerødder, korn, tomater, krydderurter, bær, æg m.v. lokalt, og samtidig se på, hvordan de forskellige varer bedst muligt distribueres i lokalsamfundet i Høje-Taastrup og omegn.

– Der var en meget positiv og åben stemning, fastslår Knud Anker Iversen og Aiah Noack, der sammen stod som koordinatorer for arrangementet hvor såvel store som små producenter var mødt frem. Spændet går fra den 12 år unge landmand Nico Bengtsson i Ishøj med 1 ha blandede grøntsager til Nick Ziegler fra Reerslev med sine 300 ha økologisk kornproduktion.

– Øvelsen går så på, fortsættter de to koordinatorer,  at sikre at de der vover at kaste sig ud i fødevareproduktion så også kan få deres varer afsat lokalt, til en pris som såvel leverandør som forbruger er tilfredse med. Her kommer en række initiativer i spil spændende fra Farmers Market, Hedemarked, økologisk marked på Grennessminde, lokalt fødevarefællesskab til SuperBrugserne der vil satse mere bastant på at kunne præsentere og sælge lokale fødevarer.

Der er i kølvandet på arrangementet etableret et netværk som koordineres fra Miljø- og EnergiCentret. Netværket er åbent for alle – såvel producenter som forbrugere – der måtte ønske at arbejde for en større grad af lokal fødevareproduktion.

Forud for arrangementet var udarbejdet rapporten ”Vestegnens Potentielle fødevareavlere” finansieret via midler fra Fødevareministeriets Økologifond. Den kan rekvireres via Miljø- og EnergiCentret.

På billedet ses deltagere. Fra venstre: Nick Ziegler, Chresten Olsen, Susanne Lerche, Aiah Noack, Finn Larsen, Marc Seerup, Neel Seerup, Nico Bengtsson, Knud Anker Iversen, Bjørn Gyde Poulsen, kaare Jacobsen, Philippe Christiansen, Bodil Josephsen, Peter Fuglsang, Jakob Grane, Steffen Skjørbæk, Christina Wideman og Tim Hollænder.

På billedet ses deltagere. Fra venstre: Nick Ziegler, Chresten Olsen, Susanne Lerche, Aiah Noack, Finn Larsen, Marc Seerup, Neel Seerup, Nico Bengtsson, Knud Anker Iversen, Bjørn Gyde Poulsen, kaare Jacobsen, Philippe Christiansen, Bodil Josephsen, Peter Fuglsang, Jakob Grane, Steffen Skjørbæk, Christina Wideman og Tim Hollænder.