ANASTASIA – GLOBAL INSPIRATION FRA DE SIBIRISKE SKOVE

Langt inde i den sibiriske tajga lever Anastasia. Hun er – forholdsvis upåagtet – kilde til inspiration for mere end 11 mio. mennesker. Nemlig de mennesker der har købt og læst de foreløbig ni bøger der er skrevet af forretningsmanden og forfatteren Vladimir Megré. I forbindelse med at han troede han kunne gøre forretninger ved at sælge særligt energiholdigt træ fra de store skovområder, møder han i stedet Anastasia, der på det tidspunkt (i 1995) er en 27 årig meget smuk – men også meget viis kvinde.

Hun fører ham ind i skoven og indfører ham i den visdom som er indeholdt i naturen, hvor hun lever i total harmoni med dyr, planter og den universelle energi. Hun besidder en stor mængde visdom som hun indfører Magré i og som han så efterfølgende formidler videre til inspiration for millioner af mennesker.

Inspirationen fra bøgerne afstedfører blandt andet at flere tusinder af mennesker i Rusland flytter fra storbyerne og ud i landet for her at etablere mindre økologiske dyrkningsfællesskaber. Mindre jordlodder på godt 1 ha, hvor man ikke blot dyrker jorden og forsyner sig selv, men hvor også kulturelle og spirituelle fællesskaber udfolder sig med dans, maleri og musik.

Inspirationen afstedførte i januar 2015 at den russiske regering gav tilladelse til at gå videre med en plan efter forslag fra Anastasia :Giv værdigt trængende en hektar jord på landet. Et område hvor en gruppe af pensionister, eller andre vil etablere en bosætning i  en permanent bolig hvor de kan dyrke grøntsager og frugt, men også indgå i et fællesskab omkring f.eks. små butikker, dambrug og hjemmemejeri.

Igennem bøgerne formidler Anastasia gammel viden videre om, hvordan man bedst muligt dyrker jorden og samtidig sikrer sin egen sundhed. At naturen har i sig alle de nødvendige ressourcer der skal til, for at man undgår sygdom – eller kan helbredes.

Hun formidler det glade budskab at jorden er til at redde og at vi selv er en del af løsningen. Men vi skal – meget bevidst – i gang med at lægge vores livsstil om.  Det er til glæde for kloden, men det er også til glæde for os selv.

Anastasia har – på trods af det afsondrede liv i de store skovområder – et stærkt indblik i verden udenfor, og har sit klare budskab til vores meget materielt fokuserede verden. I den første bog fortæller hun f.eks. meget indlevet den store ensomhed og ulykkelighed som rigtig mange meget rige forretningsmænd har. Uden spirituel kontakt og ligeværdig menneskelig kontakt.

Når bøgerne baseret på visdommen fra den sibiriske tajga har vundet så stor genklang hænger det sammen med at hun vækker en tørst i rigtig mange mennesker efter en mening i tilværelsen. En søgen efter det, der er større og stærkere end hverdagens jagt på velstand og bekræftelse. Mange af de mennesker der har taget de økologiske og selvforsynende landsbysamfund til sig er byboere som har haft gode og velrenommerede jobs, men som savnede noget mere.

Økologiske dyrkningsfællesskaber har været kendt og udbredt også før bøgerne om Anastasia udkom -primært i vesten. Det er således især i det russiske samfund hvor der er sket en boom i kølvandet på bøgerne.

Den store udbredelse af bøgerne har afstedkommet at flere delegationer fra vesten har været på besøg i det store land mod øst og har fået fordomme om Rusland revideret. F.eks. at man her har en langt større forståelse for de oprindelige folk end vi kender det fra vesten, hvor indianere og eskimoer har levet en stedmoderlig tilværelse. At der er en stærk respekt for naturen hvor det f.eks. aldrig har været tilladt at benytte GMO (genmodificerede organismer).

Bøgerne om Anastasia er oversat til 20 sprog, og den første af bøgerne ”Anastasia” er udgivet på forlaget Historia her i november 2016. Det er den dansk-russiske Olga Gurkina der har oversat. Bogen har forord af Jytte Abildstrøm.

De efterfølgende bøger, der f.eks. handler om uddannelse af børn, den oprindelige vedrussiske kultur, hvordan man løser religiøse konflikter og om kriminalitet, findes endnu ikke på dansk. Her skal man søge via www.ringingcedars.co.uk.

anastasia_foto

Bragt i Sjællandske Medier den 3. januar 2017