Politikerne bandede over svineriet

Tirsdag den 2. maj var der ren by aktion tre steder i kommunen – 13 frivillige deltog. Blandt dem var Anne-Mette Bak fra byrådet, der fik selskab af Peter Hamborg Faarbæk, der er spidskandidat fra Socialdemokratiet. De gik – sammen med initiativtageren til Ren By-initiativet Ole Pedersen –  på en strækning på Hedelandsvej i Hedehusene.

Alle byrådsmedlemmer – incl. borgmesteren – havde fået en invitation.

Om aktionen siger Peter Faarbæk:

NOGET FORBANDET SVINERI. Otte poser med affald blev det til på blot 45 minutter. Hvem der kaster alt affaldet kan man ikke vide, men vejen er fyldt med lastbiler med overnattende chauffører der skal ind til DSV. Jeg mener DSV har et stort medansvar for at der løbende ryddes op i området, og må sætte sig sammen med kommunen for at finde en løsning med bedre information, bedre forhold for chaufførerne, flere og bedre affaldsstationer og en løbende oprydning.

I Ren By initaitivet afventer de spændt hvad der kommer ud af borgmesterkandidatens indsats.

Udover indsatsen i Hedehusene var 3 i gang i Fløng og fik fire sække, mens 7 aktionerede ved Høje Taastrup station og fik 10 sække.

Ren By initiativet er ikke sat i værk for at gøre kommunalt ansattes arbejde. De er sat i vejen for at skærpe opmærksomheden omkring det svineri, der flere steder gøres i naturen.

Det er Miljø- og Energicentret der koordinerer indsatsen. Man kan tilmelde sig via 43 30 42 00 eller på mail mec@mec-ht.dk. Næste aktion er den 6. juni.

20170502_175430

Der var også rigeligt at hente i buskaser ved Høje Taastrup station.
Der var også rigeligt at hente i buskaser ved Høje Taastrup station.