Nattergaleturen 2017

24 morgenfriske folk var klar, da ornitolog Elsebeth Gludsted lørdag den 27. maj kl. 5 gik i spidsen i naturen omkring Grennessmindes økologiske gartneri på Snubbekorsvej i Taastrup. Målet var at få nattergalens særlige og smukke sang i ørerne. Elsebeth var ikke helt tilfreds. Nattergalen gav sig ikke klart nok til kende da vi stod på broen til Snubbekorsskoven, så turen gik videre bagom og ud i det mere åbne land. Her lykkedes det – ved intens og nærværende lytten – at fange den fantastiske fugl, der hvert år tilbagelægger den lange tur/retur Afrika – målbevidst, men med svinkeærinder undervejs. Og som har en stemme så kraftfuld at hvis “en nattergal var så stor em en ko ville den “kunne høres i Afrika”.  Ikke kun nattergalen men også en række andre syngende fugle blev vi introduceret for.

Arrangementet sluttede med at Grennessmindes bager leverede friske og lækre morgenbrød, som blev sat til livs i cafeen. Her fortalte tidligere projektleder i Grennessminde, hortonom Aiah Noack, om den spændende institution der laver STU (Særligt Tilrettelagt Uddannelse) målrettet unge med særlige behov. I den forbindelse fortalte hun om hvordan Grennessmindes beslutning om at åbne sig mere for omverdenen bl.a. har resulteret i selvplukkerafdeling, særlige stier, oprenset vådområde og informationstavler.

Det var DN og MEC der i fællesskab stod bag arrangementet.

Se billeder nedenfor (fotograf Otto Jakobsen).