Lokal økologisk andelsjord – åbent hus den 23. september

Mange giver udtryk for at fødevarer bør være produceret så lokalt som muligt. Nu åbner der sig en ny mulighed for at man kan sætte handling bag ord idet to lokaleforeninger, der begge arbejder for lokal selvforsyning og økologi har slået sig sammen for at få lokal jord under neglene. Det er Miljø- og EnergiCentret og Naturplanteskolen der begge har et stift fokus rettet mod en økologisk ejendom der p.t. er ejet af Naturstyrelsen men som i starten af oktober sættes til salg. Det drejer sig om Højbakkegård på Højbakkevej 3 mellem Reerslev og Tune, hvor der er 6 ha frugtbar jord, hvor der kan dyrkes mange gode grøntsager.

– Vi ønsker at så mange som muligt fra lokalsamfundet  (forstået bredt) viser interesse for at sætte penge i den lokale fødevareforsyning, men samtidig ønsker vi ikke at man skal risikere at sætte penge til ved det, fortæller Knud Anker Iversen fra Miljø- og EnergiCentret der – sammen med Aiah Noack fra Naturplanteskolen – er initiativtagere til at ejendommen at få på lokale hænder.

– Derfor beder vi om at mennesker med interesse for lokal forsyning af fødevarer og for økologi giver sig til kende. Denne interesse kan man tilkendegive ved at betale 100 kr på mobilpay til 72361 eller overføre pengene til reg. 8401 kt. Nr. 110 83 58 med angivelse af navn og mailadresse. Som interesseret vil man løbende blive informeret om hvad der sker og man vil stå forrest når/hvis der udbydes andelsbeviser.

– Vi er godt klar over at vi ikke lokalt kan rejse alle pengene til ejendomskøbet. Derfor har vi allieret os med ejendoms- og byggeselskabet Egen Vinding og Datter der har erklæret sig villige til (hvis banken er med) at vi bidrage såvel i forhold til opkøb som i forhold til den renovering, der efterfølgende skal finde sted, fortæller de to.

De afventer nu spændt hvor mange der vil sætte handling bag ordene og er indstillet på at være med når der forhåbentlig til september viser sig en mulighed for at der sker noget.

Lørdag den 23. september kl. 10-11 vil der på Højbakkevej 3 være mulighed for at se nærmere på lokaliteterne og mødes med andre interesserede.

Lars Jørgensen fra Egen Vinding og datter vil godt samarbejde med engagerede andelshavere om ejendommen bag ham.
Her ser man stuehuset.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *