En positiv fremtid

Vi mennesker er nu udviklet til et punkt, hvor vi bevidst kan styre fremtidens udvikling. Vi kan vælge at ødelægge denne verden eller vælge at skabe en fantastisk  verden med ubegrænsede muligheder. Med andre ord står vi nu på kanten af ​​en ny tidsalder af bevidst udvikling. I modsætning til før, hvor vi gjorde ting mere ubevidst uden meget at tænke over konsekvenserne af vores valg. Ud over et skift i fokus fra det ubevidste til det bevidste,  er der også andre områder, hvor vi har brug for et skift i fokus fra:

Problemer → Løsninger

Symptomer → Årsager

Kortsigtet → Langsigtet

Negativ → Positiv

Depression → Håb

Ligegyldighed → Inddragelse

Der er mange, som føler magtesløshed, hjælpeløshed og håbløshed, når de ser den tilstand, vores verden er i i dag. Det kan tilsyneladende se ud som om verden er fuld af kriser, problemer og kaos, og at det bare er sådan, uden at vi er i stand til at gøre noget ved det. Men det kan vi.

På den ene side er dagens verden i kaos med mange kriser og problemer. På den anden side er det i et vist omfang nødvendigt. Nødvendig, fordi kriser ofte fører til forandringer, både individuelt og kollektivt. Kriser er nødvendige, de fører til omdannelse. Det kan være smertefuldt, og det er det, vi oplever nu. Da det drejer sig om hele kloden, tager det længere tid, end hvis transformationen kun gælder for en person. Fra kriser kan noget godt komme frem, vi forstår, at vi skal gøre tingene anderledes. Det er formålet med kriser: at skabe en åbning for transformation og forandring. Man kan tage et symbolsk billede af det og tegne en parallel til en fødsel. Ligesom barnet i livmoderen kan det lille spædbarn ikke vokse hvor det er nu. Det er blevet for stort og skal ud.

Sådan er det også for mennesket i dag. Vores levevis er vokset på en måde, som jorden ikke kan håndtere og opretholde mere. En fødsel kan være smertefuld og i en vis grad farlig, især hvis der ikke er nogen gode hjælpere i nærheden. Men efter smerte kommer glæde. Vi er ved at være vidne til fødslen af ​​en ny verden. Jo mere vi alle kan hjælpe, jo lettere bliver overgangen til en ny verden. Mange af de gamle systemer bryder sammen, og de, der repræsenterer dem, vil ofte kæmpe for at bevare  dem. Samtidig er der nye og langt mere funktionelle systemer baseret på holistiske tanker på nippet til at bryde ud. Før eller senere vil den nye vilje vinde og tage over efter det gamle. Der er masser af nye og positive ting på gang, der fortjener langt mere opmærksomhed. Der findes allerede løsninger på de fleste udfordringer. En stor mængde nye og fantastiske teknologier, såvel som revolutionerende ideer, ser dagens lys.

Flere og flere fantastiske mennesker ruller ærmerne op og tager fat. Mennesket har været på en lang rejse væk fra indbyrdes afhængighed af naturen og hinanden for at blive adskilt fra naturen og hinanden. Vi holdt op med at tænke holistisk og på det større gode, og begyndte i stedet at opdele alt i enkeltdele, som i et mekanistisk verdensbillede og en «hver meneske for sig» mentalitet.

Vi er nu ved vendepunktet. Vi er nu på vej mod en ny rejse tilbage til indbyrdes afhængighed af både naturen og os selv på et højere bevidst niveau. Vi må heller ikke glemme, at vi mennesker skaber smukke og vidunderlige ting; Musik, film, kunst, design, arkitektur, teknologiske fremskridt og så videre. Vi gør fantastiske ting. Vi er medfølende og kærlige mennesker, og viser det igen og igen. Vi har alle muligheder og har et enormt potentiale til at forny os som mennesker. Vi er kreative væsener der er i stand til fantastiske ting, og vi kan skabe mere og mere, som vil gavne os alle. Fremtiden er virkelig ubegrænset.

Det er op til os at skabe de ændringer, der vil føre til en positiv fremtid og en verden i balance med fantastiske muligheder. Der er et potentiale så stort, at det er svært at forestille sig. Alle os og menneskeheden som helhed vil til sidst vise sig i fuldt blomstrende flor.

Kilde: gaiainnovations.org