Ren by med lidt dramatik

11 friske folk – herunder Michael der var helt ny – var mødt op da vi den 20. september havde Ren By aktion med afsæt i Circle K servicestationen ved Kuldyssen. Vi fik som sædvanlig en god høst – ikke mindst i industrikvarteret. 11 sække plus det løse.

Arrangementet vil dog nok især være husket fordi vi fik politiet indblandet. Peter havde foretaget en civil anholdelse af en der ikke havde nummerplade på foran og det var ikke så populært og konflikten eskalerede til håndgemæng. Det endte dog i fordragelighed og de to stridende parter gav hinanden hånden.

I Fløng var tre mand i sving og samlede 5 sække.

Årets sidste aktion foregår tirsdag den 10. oktober kl. 17 med mødested ved Netto på Gadehavegårdsvej. Denne aktion er p.g.a. det tidlige mørke kun på 1 time. Tilmelding til mec@mec-ht.dk. Dagen efter er der Ren By aktion i Fløng med mødested kl. 15 ved REMA 1000.

Her ses hovedparten af det seje hold med høsten.
Laust går til den her i midterrabatten.

 

Her et eksempel på at et stykke affald med kommunens mellemkomst (græsslåning) kan blive til meget affald. Vi har været i dialog med kommunen, men de har ikke ressourcer til at samle skidtet op før de slår græsset.

3 tanker om “Ren by med lidt dramatik

 1. Først fremmest super godt initiativ med projekt “Ren By”.

  Jeg kom kørende d. 20. Septemper 2017 op af Hveen Blvd. og lagde straks mærke til at “Ren By” var i fuld sving med at gøre byen pæn, da jeg drejer ned af Rugvænget mod mit firma løber en af folkene fra “Ren By” ud på kørebanen foran mig, så jeg må bremse hårdt ned for ikke at ramme ham. Han stiller en affaldssæk foran min bil og kommer hen til vinduet med hans “saml-op stav” hævet i en meget truende position over min bil – derefter fortæller han mig hvad klokken er, samt at jeg er civilt anholdt for at køre uden nummerplade foran på bilen. (Hvilket jeg i øvrigt godt er klar over, da den faldt dagen før)
  Han siger så at jeg skal slukke motoren og give ham nøglerne, og da jeg er helt paf over situationen nægter jeg naturligvis i første omgang, men da han flere gange truer med hans stav mod bilen vælger jeg alligevel at slukke motoren og gå ud til ham – jeg var virkelig rystede over den opførsel, og meget bange for hvad han kunne finde på.
  Uden for bilen ringer “Ren By” arbejderen så til politiet imens jeg står og venter, og for at sætte en dæmper på hans truende opførsel vælger jeg at video filme ham. Det ender dog med at politiet ikke gider at gøre noget mod min tabte nummerplade, og beder ham om at lade mig køre igen. Så det gør han – dog med en kæk bemærkning om at han virkelig mener at jeg skal få styr på min nummerplade – igen sagt mens han fægter med hans stav ud i luften.

  Jeg har haft min virksomhed i Taastrup i over 2 år nu, og har aldrig før oplevet noget så ubehageligt – jeg håber virkelig den aggressive og truende adfærd får konsekvenser for Peter fra “Ren By” – så vi undgår flere ubehagelig oplevelser med ham og resten af projektet kan forgår i fred.

  De beste hilsner
  Brian

  1. I Ren By initiativet er vi meget kede af episoden. Det er indskærpet over for Peter at vi ikke har ret til at foretage en civil anholdelse på det grundlag han gjorde det. Det vil aldrig ske igen på en Ren By aktion at en konflikt optrappes på basis af intervention der ikke har med ren by arbejdet at gøre.

 2. Næh det er uheldigt. Det er nemt at komme til at blande sig i andre folks ting, som man måske ikke burde blande sig i.

  Hvor går grænsen.

  I teorien skulle jeg også melde hver person jeg er suspekt overfor ifht skattesnyd. Men skulle jeg gøre det, ville jeg få travlt. Og ikke altid noget at holde det i.

  Problemet er nok med samfundet.

  Det er blevet for nemt at ‘melde sin nabo’. Både på skats hjemmeside, og alle kommunernes.

  Jeg synes ikke man skal blande sig i andre folks ting, ihvertfald ikke en nummerplade. Men hvis du har kørt hazarderet kan jeg forstå det.

  Derudover tror jeg dog ikke det har noget med miljø energicenteret at gøre.

  Det er uheldigt hvis gruppen på den måde er blevet indvolveret i det, for vi har intet med den slags at gøre. Det er 100% frivillig. Alle kan komme ind.

  På samme måde synes jeg du skal passe på med at anklage vores gruppe for at melde dig til politiet, fordi en person gør. Burde det ikke være mellem personen og dig?

  Jeg går ikke ind for at melde hinanden, det skal lige siges.
  Kun hvis folk er til fare for hinanden, og jeg har ikke set episoden.

  Hvis en person har anmeldt dig for ‘drengestreger’, det er at køre uden nummerplader, som mange unge gør i sportsbil, eller at køre lidt for hurtigt/speede up , og der ikke var noget at have det i, er det jo personens egen onde gerning.

  Det burde ikke skulle klandres på vores gruppe helst. For der er altså mange der af godhjertede gunde er her helt uskyldigt, og intet har med det at gøre.

  Vh
  Michael

Der er lukket for kommentarer.