Man bliver klogere af at besøge hinanden

En stor og en lille. En lejer- og en ejerbebyggelse var målet for det grønne netværk af ejendomsfunktionærer da 15 lokale medarbejdere den 21. september satte hinanden stævne. Først med morgenmad i den store lejerbebyggelse Gadehavegaard for så at slutte med et besøg i den lille ejerforening Taastrup Vænge. 

Turen var samtidig en demonstration af hvor forskellige arbejdsvilkårene er for ejendomsfunktionærer. En stor bebyggelse fyldt med udfordringer med affald og manglende overholdelse af husorden og en lille bebyggelse hvor tingene kører i smør – nærmest kedeligt.

Beboerne ville gerne have et grønt og vildt plantebælte. Det var de ansatte ikke vilde med, men nu glædes også de over skønheden.
Beplantninigen skal holdes men de skal også blomstre, så de holdes ikke så heftigt nede som de har været.
En af udfordringerne ier indsamlingen af indkøbsvogne. I Gadehavegaard enkelte dage over 20. I Taastrup Vænge en om måneden.
Gadehavegård er åben også for nabobebyggelsernes børn fra børnehaven.
Vaskeriet er overtaget af et privat firma Payperwash. Det er en kæmpeaflastning for medarbejderne som slipper for meget bøvl.
Blok 9 i Gadehavegaard er eksemplet på den energibesparende renovering som bebyggelsen skal i gang med. Der er høstet en masser erfaringer med hvordan det skal gøres – og ikke mindst hvordan det ikke skal gøres.
Der er nyttehaver i tilknytning til Gadehavegaard. Det er en oase for flere af beboerne. Det har mod forventning godt kunnet drives uden der har været tyveri og hærværk.
Beboerformand i Taastrup Vænge Guidmund Sørensen bød os velkommen og gav os et overblik over den 182 bolig store ejerafdeling.
Taastrup Vænge er en lang gul blok placeret på en sidevej til Høje Taastrup vej.
Der er kommet ny fjernvarmedistribution som Søren Steffensen (ejendomsleder) nu skal i gang med at få styr på.
Vi benyttede besøget i Taastrup Vænge til at så tjekket den nyeste ukrudtbekæmpelse – varm luft. Her er det Lars Jensen fra Boschung Scandinavia der demonstrerer.