Underskriftsindsamling for MEC

Byrådet har på møde den 4. oktober besluttet budgettet for 2019. Som et element indgår her at bevillingen på 413.000 kr. til Miljø- og EnergiCentrets (MEC) fortsatte drift skal spares væk.

Da dette beløb udgør ca. 25% af MECs driftsudgifter vil det have dramatiske konsekvenser og kan medføre at stedet definitivt lukker i løbet af 2019.

En lukning vil have en række uheldige konsekvenser, bl.a.:

 • Socialøkonomisk arbejdsplads for 28 mennesker lukkes. Hvilken skæbne det vil medføre for de enkelte medarbejdere/frivillige – hvoraf hovedparten er pensionister/førtidspensionister – vil være svært at beskrive.
 • Enestående og banebrydende reparationsværksted lukkes.
 • En anerkendt miljø- og reparationsaktivitet som andre kommuner inspireres af lukkes ned.
 • Et miljølink til det lokale erhvervsliv og den lokale undervisningssektor forsvinder
 • En livline til en række miljø og energiinitiativer rette mod lokalsamfundet lukkes (eks. Ren By, Kompostnetværk, Trafiksikkerhedsindsats, Vegetaraftner, Positive Nyheder, kommunale miljø- projekter o.lign.)
 • Lokalsamfundet mister Energitjenesten Øst, der kom til Høje-Taastrup juni 2018. Energitjenesten gør en særlig indsats for at hjælpe kommuner (herunder Høje-Taastrup) med at gennemføre energibesparelser i bebyggelser.
 • GLS-shoppen må lukke

Vi vurderer at kommunen har truffet en forkert beslutning. Vi er dog indstillet på – med øget frivillig indsats og øget indsats generelt at skaffe alternativ økonomi – at kæmpe os igennem 2019 med forventning om at byrådet for hvad angår 2020 træffer en ny beslutning.

Vi har således sat gang i en underskriftsindsamling såvel på nettet som på papir. Man kan altså såvel her på nettet som i MECs lokaler på Høje Taastrup Boulevard 54 tilkendegive sin opbakning til stedet.

Man vil også kunne støtte stedet økonomisk ved at melde sig ind i foreningen, der står bag. Senere vil det blive åbnet op for en decideret indsamling/donation ud fra ideen om ”de mange bække små…”

4 tanker om “Underskriftsindsamling for MEC

 1. Kan ikke være rigtigt. I gør mere for miljø,mennesker og samfund en kommunen gør, i mine øjne og ører. Pøj pøj

 2. Vores kendskab her i det nordjyske begrænser sig til med glæde at modta´ Positive Nyheder fra MEC – Milhø- og Energicenteret , men det er med den største forbavselse, vi erfarer, at kommunen vil spare 400.000kr til støtte. Et usselt beløb i forhold til, hvad der iøvrigt foregår på det sted. Ubegribeligt hvorfor det skal gå ud over gode mennesker, som arbejder for at gøre tilværelsen bedre for andre.
  Geo og Birgit Horn

  1. Kære Geo og Birgit,
   Hvor er jeg glad for at høre at i modtager positive nyheder fra MEC på ugentlig basis. Vi er også ret kede af at man har valgt at skære os ind til benet. I de kommende måneder vil jeg gøre mit til at vi kan bevare MEC. Tak for jeres support.

   Med venlig hilsen

   Tina Faber, Daglig leder af MEC

Der er lukket for kommentarer.