Underskriftsindsamling for MEC

Byrådet har på møde den 4. oktober besluttet budgettet for 2019. Som et element indgår her at bevillingen på 413.000 kr. til Miljø- og EnergiCentrets (MEC) fortsatte drift skal spares væk.

Da dette beløb udgør ca. 25% af MECs driftsudgifter vil det have dramatiske konsekvenser og kan medføre at stedet definitivt lukker i løbet af 2019.

En lukning vil have en række uheldige konsekvenser, bl.a.:

  • Socialøkonomisk arbejdsplads for 28 mennesker lukkes. Hvilken skæbne det vil medføre for de enkelte medarbejdere/frivillige – hvoraf hovedparten er pensionister/førtidspensionister – vil være svært at beskrive.
  • Enestående og banebrydende reparationsværksted lukkes.
  • En anerkendt miljø- og reparationsaktivitet som andre kommuner inspireres af lukkes ned.
  • Et miljølink til det lokale erhvervsliv og den lokale undervisningssektor forsvinder
  • En livline til en række miljø og energiinitiativer rette mod lokalsamfundet lukkes (eks. Ren By, Kompostnetværk, Trafiksikkerhedsindsats, Vegetaraftner, Positive Nyheder, kommunale miljø- projekter o.lign.)
  • Lokalsamfundet mister Energitjenesten Øst, der kom til Høje-Taastrup juni 2018. Energitjenesten gør en særlig indsats for at hjælpe kommuner (herunder Høje-Taastrup) med at gennemføre energibesparelser i bebyggelser.
  • GLS-shoppen må lukke

Vi vurderer at kommunen har truffet en forkert beslutning. Vi er dog indstillet på – med øget frivillig indsats og øget indsats generelt at skaffe alternativ økonomi – at kæmpe os igennem 2019 med forventning om at byrådet for hvad angår 2020 træffer en ny beslutning.

Vi har således sat gang i en underskriftsindsamling såvel på nettet som på papir. Man kan altså såvel her på nettet som i MECs lokaler på Høje Taastrup Boulevard 54 tilkendegive sin opbakning til stedet.

Man vil også kunne støtte stedet økonomisk ved at melde sig ind i foreningen, der står bag. Senere vil det blive åbnet op for en decideret indsamling/donation ud fra ideen om ”de mange bække små…”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *