Lokal import af økologiske appelsiner

Naturplanteskolen har startet egenimport af søde, usprøjtede ”vintersole fra Spanien.

Skuffelsen ved at sætte tænderne i sure appelsiner midt i den lange danske vinter kender de fleste danskere.

Nu tilbyder Naturplanteskolen ved Hedehusene imidlertid garanteret søde og saftige appelsiner direkte importeret fra Valencia på Spaniens østkyst.

Planteskolens katalanske medarbejder, Eulàlia, fik for nylig et godt tilbud om levering af usprøjtede appelsiner fra en producent i Valencia, der er et af Spaniens store appelsindyrkningsområder.

Som katalaner var det særlig hårdt for Eulàlia både at undvære hjemlandets sol og de søde saftige appelsiner som erstatning for den manglende sol i vintermørke Nordeuropa, fortæller hun.

”Vintersole” har hun døbt hjemlandets appelsiner. Og tilføjer med et smil: ”An orange is a human right!”

Vel at mærke en sød og saftig en.

De appelsiner som Naturplanteskolen nu sælger fra gårdbutikken på Stærkendevej 177 ved Hedehusene er helt friskplukkede og usprøjtede. Hverken mens de voksede frem på træet, eller efterfølgende, er de sprøjtet med pesticider eller andre kemikalier. Skrællen er således ikke overfladebehandlet og kan benyttes i kager og mad.

Udover appelsiner, kan man i Naturplanteskolens gårdbutik købe biodinamiske og økologiske grønsager, frø, og meget mere til den spiselige og naturvenlige have.

Man kan læse mere på naturplanteskolen.dk.

Så er appelsinerne ved at være klar til at blive sendt i Naturplanteskolen
En appelsin om dagen må være en menneskeret