Når nu biblioteket er lukket lige pt.

Det er ikke muligt at låne bøger på de lukkede biblioteker, men det er jo ikke ensbetydende med at læselysten mangler. ”Her vil jeg gerne minde om de fire bogskabe, der står rundt omkring i kommunen”, siger Tina Faber fra Miljø- og Energicentret. Udover bogskabet på Høje Taastrup Boulevard 54 er der også et skab i Kvickly, ved Hedehusene Station og i REMA1000 i Fløng.

Læs mere

SKIDTET BLIVER TIL BIOGAS OG GOD GØDNING

Hvad sker der med vores madaffald, når vi har sorteret det fra, sådan som den nye affaldsregulativ siger vi skal?? Det var baggrunden for at en lille delegation på 9 mennesker fra Høje-Taastrup var på besøg hos HCS i Glostrup den 8. maj. Projektchef Jens Kern bød velkommen og introducerede til stedet, hvor de tager imod madaffaldet.

Læs mere

Gode råd om cirkulær økonomi

Ikke færre end 27 konstruktive forslag, har det rådgivende udvalg (advisory board) vedr. Cirkulær Økonomi kommet med til regeringen. Det skete den 7. juni hvor såvel erhvervs– som miljøminister tog imod de gode råd.

Læs mere

Fra genbrugstøj til genbrugsguld

Hvordan kan man trylle kasseret brugt tøj om til smart, ”nyt” tøj. Det er spørgsmålet når Miljø- og EnergiCentret i skolernes sommerferie afholder to kurser i redesign. Det sker i samarbejde med designeren Heidi Lie fra virksomheden HLIE. Hun har specialiseret sig i at omdanne genbrugstøj til ”genbrugsguld”. Altså redesignet tøj, der er smart og attraktivt.

Læs mere

Køb dåseringe af os

Miljø- og EnergiCentret har gennem flere år taget imod dåseringe og efterfølgende solgt dem for materialeværdien. Det begrænser vi nu, idet vi er indstillet på at sælge dåseringene videre til kunsthåndværkere, der kan bruge dem til at lave unikke og smukke ting. Årsagen er den enkle at det, vi får ind på at sælge metallerne til oparbejdning, efterhånden er nede på 4-5 kr/kg.

Læs mere