Der skal flere kokke til

Hvis vegetaraftnerne skal fortsætte så skal der flere kokke til. Sådan er meldingen fra Miljø- og Energicentret der koordinerer indsatsen.

Vegetaraftnerne foregår den sidste onsdag i hver måned i Værestedet Paraplyens lokaler på Kingosvej og hver gang er der 20-30 mennesker som spiser med. Arrangementerne er rimeligt populære og deltagerne er tilfredse med maden. Det koster 40 kr at deltage.

Læs mere Der skal flere kokke til

God mad, skøn sang, fin kage og natur-foredrag

MECs veganeraften den 26. juni i Værestedet Paraplyen startede med en skøn sommersang af Carl Nielsen “Danmark nu blunder den lyse nat”. Så var der mad bestående af bøf-sandwiches baseret på ærteplantefars (kan købes i Kvickly) og hjemmelavet brød og dhal (se opskrift nedenfor). Efter maden – og under kaffen og kagen (se opskrift nedenfor) – fortalte natur og sundhedsspecialist Winnie Lund om,hvorfor natur i stort og småt er godt for os.

Læs mere God mad, skøn sang, fin kage og natur-foredrag

De sikrede den gode mad og den gode stemning

22 mennesker var med da vi havde veganeraften den 29. maj i Værestedet Paraplyen. Som sædvanlig en hyggelig aften med god mad og godt selskab. Det var ikke mindst Henning og Hanne Lütje der sikrede at der var god mad til alle. Se deres opskrift i artiklen nedenfor . Andrine Elle sørgede for at der var lækker kage til kaffen. Se opskriften nedenfor.

Læs mere De sikrede den gode mad og den gode stemning

Veganeraften den 29. maj

Der er ikke nogen veganeraften i Paraplyen på Kingosvej 24A i april. Til gengæld er der i maj – onsdag den 29. maj. Årsagen er den enkle at spiseaftnerne er baseret på frivilliges indsats, og der var ikke nok frivillige i april. Det er der til gengæld den 29. maj. Det er allerede nu muligt at tilmelde sig som gæst i maj – ligesom der er mulighed for at tilmelde sig som interesseret i at høre mere om betingelserne for at blive frivillig madlaver ved en senere lejlighed. Skriv til kai@mec-ht.dk og du vil blive kontaktet. Opgiv gerne dit telefonnummer.

Læs mere Veganeraften den 29. maj

Rødbededeller, drømmekage og friske appelsiner

Veganeraftnerne på Værestedet Paraplyen er kommet i faste rammer i form af tre teams, der indenbyrdes aftaler hvad de vil byde på. Således også det team der stod i spidsen for traktementet den 27. februar: Sofie Buch, Line Jacobsen og Andrine Elle som lavede lækre rødbedefrikadeller, hummus, salat, hjemmelavet mayonnaise og ovnkartofler. De blev suppleret af Lisbeth Frandsen der sørgede for en lækker vegansk drømmekage (se opskrifter nederst)

Læs mere Rødbededeller, drømmekage og friske appelsiner