Spis de smukke blomster

Lørdag den 13. august kl. 11-14 sker der igen noget spændende på Grennessmindes økologiske gartneri på Snubbekorsvej 18. 

Da får skolen nemlig besøg af den internationalt anerkendte mad- og blomsterspecialist, og forfatter Stephen Barskow, der har skrevet bogen ”Around the world in 80 plants”. En bog der er baseret på hans egne erfaringer med dyrkning af spiselige planter i Norge.

Kl 11 vil man kunne gå en tur med forfatteren rundt i bedene og høre om planternes historie hvorfor han anbefaler at spise blomster og mange slags grønne blade mm. Rundturen vil foregå på engelsk.
Kl 12 vil stedets køkkenchef Kaspar Raff lave lækre smagsprøver på sødt og surt, hvori der indgår blomster i opskrifterne.

Kl 13 kan man igen gå på tur med  i Fantasilatbedene, denne gang med projektleder og havebrugskonsulent Aiah Noack, som er idé-kvinden bag de mange spiselige blomster på Grennessminde. Hun fortæller hvordan ideen startede og hvordan man bruger de mange blomster og planter der kan spises. Denne rundtur er på dansk.

Stephen Barstow, Aiah Noack og Kasper Raff er tilgængelige for spørgsmål i hele eventets løbetid og Stephen Barstow signerer og sælger af sin bog “Around the World in 80 Plants”.

I dagens anledning har Grennessmindes helt egen honning – dronning Marianne Prosch bod i butikken med nyslynget honning fra egne bistader. Honning-boden er åben kl 10 – 16, ligesom cafeen med kager, brød og kaffe. Selvplukmarken og drivhusene er naturligvis også åbne for Grennessmindes kunder.

Tilmelding ikke nødvendigt og det er gratis at deltage.

 Fakta:

Grennessminde er en skole der gennemfører undervisning for unge med særlige behov. Sammen med eleverne dyrker de mere end 100 forskellige blomster, der kan spises i salater mm. Blomsterne sælges bl.a. til Noma.

Der er åbent i den tilhørende cafe med salg af kager, brød og kaffe samt i butik med salg af planter, selvpluk af grøntsager og blomster.

Åbningstiderne hele efteråret er: Tirsdag – fredag: 11.00-15.00 og lørdag – søndag: 10.00-16.00.

DSC_0159 Fantasilat-bedene på Grennessminde. (foto Aiah Noack)

DSC_0826Blomstersalat med 191 forskellige blomster og arter, plukket i Stephen Barstows have i Norge og anrettet og fremvist af Aiah Noack (foto: Daniel Veenboer)