Vegetaraftenen gik i kage

Det gik helt i kage da Vegetaraftnerne i Paraplyen kunne fejre sin 1 års dag. 35 mennesker deltog – ny rekord. Ingen havde det fulde overblik men der var i hvert fald 10 forskellige slags kager (incl. lagkage) som gæsterne kunne indtage efter hovedmenuen, der bestod af linsesovs, ris med ærter, gulerødder og kål. Det var yderst populært og blev helt spist op. Opskriften følger her Linsesovs.

Efter maden og mens gæsterne indtog de mange gode kager (ingen nåede vidst at smage dem alle) fortalte Charlotte fra Tidslerne om foreningen der arbejder for at opmuntre de rigtig mange mennesker, der løber sur den konventionelle kræftbehandling med kemi, stråler og knive – og så alligevel får men eller i værste fald dør. Hun var selv et godt eksempel på et menneske der havde fået nok af kemoterapi og som stadig flere år efter døjede med eftervirkninger i form af nedsat hukommelse. Bortset fra det var hun kommet ud helbredt på trods af lægernes advarsler.

Hun er 100% vegetar og talte meget for kostomlægning til en mere basisk kost. Her kom det frem at skal man tjekke hvordan syre-base-balancen er kan man hos Taastrup Helsekost købe målepapir for 25 kr (andre steder er det meget dyrere). Ph-værdien deles måles på spyt eller urin skal helst ligge på 7,3.

Næste gang der er vegetaraften er onsdag den 28. juni (der er lukket i juli). Man kan endnu nå at reserve billet på mec@mec-ht.dk. Det koster 40 kr at deltage.

Fotograf: Niels Mikkelsen

Her er hele holdet bag fødsesldagsbordet.