Lokal økologisk andelbosætning – møde den 3.12. AFLYST

Nedenstående arrangement er aflyst. Den nye landzonelov åbner desværre ikke op for en økologisk bosætning. Se Svar fra kommunen .

Søndag den 3. december kl. 11-12  der er møde på Naturplanteskolen, Stærkendevej 177, 2640 Hedehusene.  Her fokuserer vi på bosætning og forventer således at de, der møder frem, er de der er interesseret i at blive en del af en evt. kommende økologiske landsby. Vi
forventer interesserede kan  bidrage med indskud på min. 50.000 kr. Vi forventer, når mødet er slut, da at have en liste over folk, der aktivt er interesseret.

Hvorvidt vi så får ejendommen ved vi først dagen efter bud-dagen, den 15. december. Hvis vi får ejendommen så skal det lovede beløb overføres til Naturplanteskolens venners konto umiddelbart  efter – senest den 31.12.

Udover pengene til at erhverve ejendommen følger en lang række udgifter efter til selve byggeprocessen hvor der skal etableres – i første omgang fire 40 m2 boliger og otte 10 m2 boliger i halm med væksthusoverbygning. Vi forventer at kunne etablere 40 m2 bolig for 300.000 og 10 m2 for 65.000 kr incl. fælleshus. (se  eksempel fra Brænderup Højskole nedenfor).

Bosætningen vil foregå i kanten af M5-transportkoridoren og er gjort mulig begrundet i den seneste planlov, der åbner op for ny bebyggelse i landzonen. Vi er i dialog med Høje-Taastrup kommunes planafdeling som siger god for at projektet holder sig inden for lovens rammer, og giver os forventning om endelig godkendelse.

Når man indgår i denne bosætning, skal man ikke regne med at kunne tjene på salg af sin bolig, der – hvis motorvejen om mange år kommer – kan eksproprieres til ejendomsværdien.

Vi er i dialog med Grobund, der indgår med produktion- og boenheder andre steder i landet – foreløbig på Brænderup Højskole og  i Ebeltoft. Vi har aftalt at blive en del af deres samlede Grobund-fond, der så tager over i byggeprocessen. Det er den økologiske bygge-ildsjæl Steen Møller der er initiativtager og drivkraft her.

Selve bosætningen forventer vi at fylde 2.5 ha af det samlede areal på ialt 6 ha. De sidste ha forventer vi skal lejes ud til en andelsfrugthave og til produktionsgartneri for Naturplanteskolen. Interesserede der ønsker at indgå her forventer vi at indgå i dialog med efterfølgende – altsammen stadig under forudsætning af at der er nok interesserede til bosætningen og at vores bud vinder ved udbuddet den 14.12.

Hvis du er interesseret i at indgå i projektet, men ikke kan deltage på søndag skal du sende din bekræftelse til kai@mec-ht.dk (med telefonnummer) senest lørdag den 2. december. Her skal fremgå hvor stort et beløb du vil kunne bidrage med og om det vil være som lån eller indskud i bolig.

Vi forventer at I der får denne mail er seriøst interesserede. Man  vil derfor blive ringet op af Joshua Poulsen, der er ildsjælen bag økolandsby – projektet.

Skitse for bosætningen i grove træk.

3 thoughts on “Lokal økologisk andelbosætning – møde den 3.12. AFLYST

 1. Hej

  Jeg er interesseret i at høre mere om dette projekt, men mobilepay nummeret virker ikke.
  Mvh
  Paul, (email fjernet)

 2. Hej, jeg er interesseret i at komme i kontakt med gruppen bag dette projekt, da vi også har gang i et og evt gerne vil samarbejde. Jeg er i øjeblikket i USA og kan ringe, hvis jeg får et telefonnummer at ringe til.

  Varme hilsener
  Kristiane

Der er lukket for kommentarer.