De gør brug af reparationsmodellen fra MEC

Fire reparationsværksteder fordelt rundt i landet, kan direkte spore deres inspiration tilbage til MECs reparationsværksted. Det sker efter modellen: pensionerede mænd, der har hænderne godt skruet på, sætter ting i stand, der ellers ville være kasseret.Det drejer sig om det snart reparationsværkstedet i Stevns, der åbnede i september. Reparationsværksted i Årslev i Fåborg-Midtfyns kommune, der åbnede i december. Så er de godt på vej på Samsø. De mangler bare et lokale, men satser på at kommunen hjælper dem. De er så småt begyndt med at sætte telte efterladt fra sidste musikfestival på øen i stand og sælge dem. Endelig er de ved at være klar til at springe ud med reparationsværksted i Langå i Randers kommune i starten af det nye år.

Det er Mette Raaschou fra organisationen VedvarendeEnergi der, med midler fra Velux-fonden, har gjort fodarbejdet til at sikre de lokale reparationsinitiativer i mindre bysamfund. Inspirationen, vedgår hun, har hun hentet i Miljø- og Energicentret. Hun forsømmer da heller ikke nogen lejlighed til at henvise til de gode erfaringer med reparation fra Høje-Taastrup. Foreløbig har en mindre gruppe pensionister fra Stevns været på besøg i MEC.

Der er ingen tvivl om at når f.eks. Årslev får et reparationsværksted er de 10 frivillige reparatører med til at revitalisere landsbysamfundet. De oplever at selv om de er ude af arbejdsmarkedet så kan de stadig byde ind med noget der har værdi. De oplever et fællesskab der har betydning ikke kun for dem selv men også for andre mennesker.