Klima workshop med fokus på transport i EU

Torsdag den 24/1 2019 dannede Taastrup Kulturcenter rammerne for en aktuel workshop om EU’s klimapolitik, med særligt fokus på den enkeltes transportvaner. Omkring 15 borgere mødte op og delte deres hverdagserfaringer med transport og ideer til en forbedret og grønnere transportsektor. Alle ideer vil blive overleveret til kandidaterne forud for det kommende valg til Europaparlamentet. Jakob Sejergaard, som stiller op for de Konservative til EU-valget, var også tilstede under mødet. Mange emner som offentlig transport, elbilisme, og øget drivhusgasudledning grundet flytransport blev vendt.

“Der er ingen tvivl om at man skal forsøge at finde et alternativ til den stigning i flyrejser, som man oplever i øjeblikket, og en af disse løsninger kunne være nattog i Europa”, udtaler Tina Faber, daglig leder af Miljø- og Energicentret. Vi flyver mere end nogensinde, og der er ingen vej uden om at reducere flyvningen og minimere udledningen af CO2. Derfor ville det være logisk at lægge en afgift på flyrejser og samtidig fremme klimavenlige alternativer fremadrettet.

Klimakonsulent, Marie-Louise Lemgart fra kommunens klimasekretariat sluttede aftenen af med at præsentere kommunens Klimaplan frem til 2020, især med fokus på transport, herunder tung transport.

Langt de fleste initiativer, som kan støtte danskerne i omstillingen af deres transportvaner, afhænger faktisk af EU. Derfor er valget til Europa-Parlamentet i maj 2019 helt afgørende for din, min og Danmarks klimaindsats.

Workshoppen blev støttet af Europanævnet, og arrangementet kom i stand gennem VedvarendeEnergi, INFORSE-Europe og Miljø- og Energicentret i Høje-Taastrup.

v/Tina Faber