Håndsrækning til rygere og til naturen

De første 100 rygere kan nu hente et gratis lommeaskebæger i Miljø- og EnergiCentret. Det sker i samarbejde med lokalafdelingen af Danmarks Naturfredningsforening. De havde den 31. marts en landsindsamling af affald, og denne gang var der særligt fokus på de cigaretskod, som efterlades i naturen.

–  Vi fandt langt over 6000 skod og selv om de kan virke små og harmløse, så er de det ikke, fastslår den lokale formand Knud Anker Iversen. De indeholder gift som er farlig for fuglelivet og kan gøre skade i grundvandet og de indeholder mikroplast som det kan tage op til 10 år at få nedbrudt i naturen.

– Vi er glade for aftalen med DN, siger Miljø- og EnergiCentrets chef Tina Faber. Det er en meget enkel måde, hvor vi kan glæde de rygere, der ikke helt ved hvad de skal gøre ved deres skod og samtidig gøre noget godt for naturen.

Såre enkelt. Ned i lommeaskebægeret når cigaretten er røget.