En skidt og en god nyhed

Skal man finde skidt i naturen skal man gå til motorvejsud- og indfletninger. Sådan er erfaringen i Ren By-gruppen, der mandag (24.6.) lavede aktion ved motorvejene der krydser Roskildevej. På 1 ½ time samlede fem mennesker 11 fyldte sække med affald. Det drejer sig f.eks. om tomme cigaretpakker, drikkekrus,gas øl- og vanddåser.

– Der er et mindretal af bilister, der mener det er bedre at bilen er ren inden i end at man sviner i naturen. Det er den dårlige nyhed, siger Knud Anker Iversen der for Miljø- og EnergiCentret koordinerer de månedlige ren by-aktioner.

Der er dog også en god nyhed: på vores vej som skidtsamlere møder vi faktisk flere mennesker der – helt af sig selv – samler affald op. F.eks. mødte vi et par som samler dåser i naturen, sælger dem og sørger for at pengene går til humanitære formål.

Der er heldigvis en stigende opmærksomhed på affaldet i naturen. Nu håber vi bare at bilisterne kan finde ud af at beholde deres emballager i bilen til de kommer hjem, slutter han.

Udover aktion i Taastrup var der samme dag Ren By aktion i Fløng. Her samlede tre mand tre sække plus diverse andre større affald.

Næste Ren By aktion er torsdag den 25. juli. Ønsker man at deltage eller vide mere skriver man til kai@mec-ht.dk.

Der bemærkes når Ren By folk rykker på et tidspunkt hvor andre holder fri.
Natascha med noget af “motorvejsgevinsten”