Inspirerende besøg af handicappede østfra

Miljø- og EnergiCentret (MEC) var den 30. juni vært for en kreds af handicappede fra Rusland, Letland og Ukraine. De var på inspirationsbesøg for at høre noget om hvordan MEC i deres reparationsværksted arbejder med at involvere mennesker på kanten af arbejdsmarkedet. Gæsterne, der var kommet sejlende til Køge havn, kom fra organisationen ”Sails of the spirit” og var meget begejstrede for hvad de så og hørte. Niels

Mikkkelsen, der gennem en årrække har været tilknyttet værkstedet, fortalte grundigt om hvordan de arbejder og udnytter de potentialer som mennesker har.

Som leder af Sails of the spirit, Oleg Kospashchikov, der selv er blind, konkluderede: I arbejder efter samme principper som os ”Mennesker der ikke passer ind i systemet reparerer de ting der ikke passer ind i systemet”. Her referede han til hvordan de i ”Sail of the Spirit” har et stærkt fokus på de skjulte kompetancer som fysisk og mentalt handicappede har.

Stedets daglige leder, Tina Faber, var meget begejstret for besøget og lovede godt igen at ville lægge hus til inspirerende og opmuntrende besøg østfra.

Oleg kunne fint se paralleler mellem det arbejder som hans organisation gør for handicappede og det MEC gør
Der var kaffe, kage og snak .
Niels Mikkelsen gav en grundig indføring i hvordan værkstedet fungerer.