Naturens Dag i Hakkemosen 8. september 2019

Naturens Dag i Hakkemosen, søndag den 8. september – blev en bragende succes. Dagen igennem strømmede folk til og der var travlhed at spore ved alle poster, herunder ponyridning, fiskeri, ansigtsmaling, vikingekamp, bålmad eller snakke om biodiversitet.

Miljø- og Energicentret var repræsenteret ved søndagens DNs arrangement med en bod, hvor den daglige leder, Tina Faber inviterede til en snak om, hvordan vi skaber mere natur i naturen. Det handler om at vi gerne vil være med til at styrke og bevare diversiteten lokalt. Mere natur er naturligvis godt for naturen i sig selv, men lige så vigtigt er det, at den er til gavn for byens borgere og generelt vigtig for udviklingen af fremtidens byer. Som grøn klimakommune har man også et ansvar for at skabe mere kvalitet i naturen – større biodiversitet.

Dagen igennem var mange interesserede borgere forbi Tina Faber og rigtig mange kendte ikke til termen “Biotopia” som stammer fra Albertslund kommune, hvor man allerede har skabt et biotopia bag politigården, som led i ideen om at skabe 10% mere natur i byen. Det er Miljø og Energicentrets håb at mange frivillige kræfter på sigt vil være med til at sætte dette projekt i søen, og der er et ønske om at samarbejde med det lokale Agendaråd, lokale naturvejledere i kommunen. Indtil nu har det spirende projekt modtaget 5.000,- til en opstart fra en grøn miljøpulje. Alle kan være med til at styrke diversiteten, også bare hjemme i baghaven, hvor man kan bygge eller købe sig til et insekthotel. Udover at det samler familie, børn og børnebørn, så er man også med til at værne om det insektliv, som i dag er truet.

Skulle man have lyst til at vide mere om projektet eller melde sig til som frivillig kan man kontakte Tina Faber på mail: tina@mec-ht.dk eller ringe til hende på: 21642478

Insekthotel, som nu kan købes hos MEC for 250,-
Dagen bød også på besøg af en falkoner