Vegetaraftnerne lukker

De populære vegetaraftner afholdt på Værestedet Paraplyen lukker. Der er for få frivillige til at lave maden. I stedet efterlyser initiativtagerne et lokalt spisested i Høje-Taastrup, der vil overtage opgaven.

Det er nu tre år siden at Dorte Karpf og Knud Anker Iversen tog initiativ til at starte månedlige vegetaraftner i Værestedet Paraplyen. Det skete i regi af Miljø- og EnergiCentret. Hver gang har der været 20-30 mennesker til spisning og arrangementerne, der 100% afvikledes af frivillige, høstede megen ros. Udover at der var frivillige, der sørgede for god mad uden kød, var der også en række gæster, der fortalte om beslægtede emner som f.eks. dyrevelfærd, klima og kød, bier og naturen, naturen som helbreder.

– Vi er selvfølgelig ærgerlige, siger de to initiativtagere, men vi glæder os over at der – på bare de tre år – er sket et voldsomt skred i forståelsen for at vores voldsomme kødforbrug har alvorlige konsekvenser for miljø, klima og dyr.

De to håber på at der melder sig et lokalt spisested, der vil tage bolden op, og så lave en aften en gang om måneden hvor de har et særligt fokus på mad uden kød. Hvis nogen melder sig, vil vi meget gerne være dem behjælpelige og anbefale de, der tidligere bakkede op om vegetaraftnerne, at deltage her i stedet. Ønsker et spisested at tage over her, kan de kontakte kai@mec-ht.dk.