Inspireret af Nytårskuren? Få hjælp til en grønnere omstilling

Connie Hedegaard var på besøg i et fyldt Taastrup Teater og Musikhus torsdag den 16. januar 2020 ved dette års nytårskur for det lokale erhvervsliv. 

Hun gav et inspirerende oplæg og fortalte om verdens store klimaudfordring, og hvordan vi kan bruge FN´s verdensmål til at nå i mål med en grønnere omstilling. 

Hun lagde vægt på, vi skal handle nu, både som privatperson men også som virksomhedsejer. Handling er påkrævet både for at bekæmpe klimaudfordringen, men også for at sikre, at vores børn overtager en verden, som er i balance. 

Hun understregede, at bæredygtig forretningsudvikling godt kan være en god forretning, og dermed give en bedre bundlinje, hvis vi er nytænkende og bruger den nye teknologi smart. Nu er der hjælp at hente til at komme skridtet nærmere den grønne omstilling i små og mellemstore virksomheder.

Miljø og EnergiCentret i Høje-Taastrup (MEC) er partner i et stort EU-projekt: Bæredygtig Bundlinje 2.0 – om grøn omstilling

MEC samarbejder med kommunen om aktivt at bidrage til at små- og mellemstore virksomheder kan reducere deres CO2 aftryk og få en grønnere bundlinje. ”I processen er det vigtigt at gøre det konkret og målbart for de små og mellemstore virksomheder, så de kan se at det nytter at handle, både i mindre eller større skala. Vi tilbyder projektet til en række virksomheder i kommunen”, siger Centerchef Tina Faber, MEC.  

Der er i alt plads til 13-15 lokale virksomheder
MEC er den primære udførende part i kommunen, hvor Høje-Taastrup Kommune understøtter med at udpege relevante virksomheder.  Projektet kører over en periode på 3 år, og MEC har allerede samarbejde med 3 virksomheder. ”Vi vil rigtig gerne i kontakt med virksomheder, der har lyst og mod til at tage skridtet videre og vi hjælper jer hele vejen”, udtaler Tina Faber, Centerchef i MEC.

Formidling og forankring
MEC står i samarbejde med Erhvervsforum og relevante kommunale aktører parate til at kommunikere projektets tilbud ud til lokale SMV’ere. Organisationen Gate21 understøtter MEC med produktion af kommunikationsmaterialer og lignende.

Hvis I er interesseret i at høre nærmere, kan I kontakte udviklingskonsulent Dorthe Bach Egemose Agger på dorthe.b.e.agger@mec-ht.dk eller centerleder Tina Faber på tina@mec-ht.dk

Læs mere om projektet på Gate 21´s hjemmeside