Sommerfugleambassadører og sommerfuglepartnere

Torsdag den 27. februar er der kl. 17-18 i Hedehuset på Hovedgaden 371B i Hedehusene mulighed for at blive klogere på hvad man kan gøre for sommerfuglene. Det sker på en dyster baggrund idet over halvdelen af Danmarks hjemmehørende arter af sommerfugle er truede, sårbare eller helt forsvundet – der tales om en reel insektkrise. Det fortæller Danmarks Naturfredningsforening (DN), der står bag arrangementet. 

Derfor søger DN godt 100 frivillige ambassadører, én i hver kommune. Som sommerfugle­ambassadør, er opgaven at opsøge virksomheder, ejerforeninger, offentlige institutioner og lignende og få dem til at omlægge dele af deres arealer til at blive insektvenlige som DN Sommerfuglepartner.

Der vil være en obligatorisk kursusdag, hvor man vil modtage en grundig uddannelse hvorefter man vil være til at varetage frivilligjobbet. Læs mere her https://www.dn.dk/ledige-job/frivillig-sommerfugleambassador/

I samme omgang søger DN også efter virksomheder og grundejerforeninger der har et græsareal, de er indstillet på at ændre så der kan sås og plantes sommerfuglevenlige planter. Også de vil være velkomne til informationsarrangementet hvor Simon Leed Krøs fra DN vil komme og gøre deltagerne klogere. Læs mere her www.sommerfuglepartner.dk.

Skriv en kommentar