Naturplanteskolen har noget de andre ikke har

Masser af spiselige planter til den økologiske have til glæde for både immunforsvar, selvforsyning og klimaet. Nyttige kurser, Hansen Is, skovturskurve og fuglesang.

”Vi har noget de andre ikke har”. Som det hedder i den genialt morsomme film ”Hulemanden Steen” (der kan ses gratis på https://fjernleje.filmstriben.dk/)

Hulemændene har fællesskab, selvforsyning og biologisk bæredygtighed. Og hverken Coronavirus eller olieindustriens CO2-forurening.

Helt så rene som hulemændene er Naturplanteskolen (NPS) ikke.

”Men vi kan noget som meget få andre steder kan”, fremhæver indehaver Aiah Noack, der ærgrer sig over at den planlagt åbningsprogram – med nyetableret café – er gået i vasken qua sundhedsmyndighedernes restriktioner.  Men ser fremad, dybest set optimistisk, med et revurderet åbningsprogram for den grønne oase lige øst for Stærkende.

Kontaktløs betjening

” Vi kan som sædvanlig byde på skøn frisk luft, god plads, bæredygtig haveinspiration samt man masser af spiselige planter så man kan etablere egen spiselig – økologisk  – have derhjemme. På alle måder en rigtig god investering i disse usædvanlige tider.”

Og så kan man købe sig en kop skovturskaffe, ja endda en skovturskurv med kage eller bolle og saft til børnene. Og Hansen is. Der er plads til at børnene kan løbe om kap hvis de vil, og se og snuse og mærke og høre naturen i alle dens udfoldelser.

NPS har desuden indført kontaktløs betjening, hvor man vejleder og ekspederer med god afstand mellem mennesker. Besøgende kunder kan selv finde deres planter på stedet. Eller man kan sende en mail og få sat planter, jord, gødning o.a. frem, og så selv hente det.

”Nogle af vore mange kurser vil blive afviklet som planlagt, nemlig de udendørs. Men en del er ændret til webinar. Jeg er ved at lave sommerens kursusprogram og det er pludselig temaer som planter og haver til et godt immunforsvar, en have til at lave forråd med, til at lære børnene om naturen og biodiversitet, der giver ekstra mening lige nu.”

Det fulde kursusprogram kan snart ses på NPS hjemmeside: https://naturplanteskolen.dk/kurser-workshops/

”Jeg glæder mig til det hele”, understreger Aiah Noack, der er hortonom, Ph.d., og har haft natur- og haveinteressen helt fra hun var en lille pige.

Naturen sluppet fri

”Min far holdt haven i skarp kontrol med plæneklipning og pasning så selv en natsværmer holdt sig langt væk. Jeg har derimod sluppet haven løs og naturens liv er kommet tilbage.”

”Tiden er kommet hvor jeg kan give min livserfaring og haveglæde videre til dem, der kommer her på NPS. Coronaen gør os mere årvågne og vi forstår pludselig hvor skrøbelig vores måde at leve på er. En have har muligheden for at gøre os mere selvkørende, sunde, glade, og komme i nærkontakt med naturen. Vi kan blive stort set selvforsynende og nye dyrkningsmetoder gør det sjovt, nemt og bæredygtigt. Det er dét jeg underviser i, skriver bøger om og fortæller om ved rundvisninger.”

Fra NPS indgang fra Stærkendevej bliver området mere og mere vildt jo længere nordpå man går. Planteskolen ender i en høj, gammel granskov med masser af fuglesang hele foråret .

Inden man når dertil folder NPS sig ud til en skøn grøn have med småsøer og finurlige bede fyldt med bl.a. flerårige grøntsager, der for en dels vedkommende er høstklar allerede nu her til foråret.

NPS’ adresse er:  Stærkendevej 177, 2640 Hedehusene.

Åbningstider; planteskole og gårdbutik:
Tirsdag til fredag: kl. 10 – 17.
Weekend og helligdage kl. 10-16.

Læs mere på hjemmeside: https://naturplanteskolen.dk/

Yderligere oplysninger: Aiah Noack 2326 1388

En kommentar til “Naturplanteskolen har noget de andre ikke har”

Der er lukket for kommentarer.