Ikke en katastrofe, men en påmindelse

Der er et højere formål med corona-krisen. Det siger Bill Gates, multimillardær, religiøs og mæcen, der bl.a. har skænket 680 mio. kr til bekæmpelse af Covid 19.

Han begrunder det i 14 påmindelser:

 Vi alle er lige, uanset vores kultur, religion, besættelse, økonomiske situation eller hvor berømte vi er. Denne sygdom behandler os alle lige, måske burde vi også gøre det.

Vi er alle er forbundet. Noget, der påvirker den ene, har indflydelse på den anden. Det minder os om, at de falske grænser, vi har oprettet, har ringe værdi. Denne virus har ikke brug for et pas.

Et godt helbred er dyrebart. Den indsigt har vi forsømt ved at spise næringsfattigt fremstillet mad.  

Livet er kort. Vi skal se på, hvad der er vigtigst for os at gøre, hvilket er at hjælpe hinanden, især dem, der er gamle eller syge.

 Vort samfund er blevet alt for materialistisk. Vi mindes her om hvad der er det væsentligste at skaffe (mad, vand, medicin)  

Vores familie- og hjemmeliv er vigtigt, men overset. Vi bliver nu tvunget tilbage til vores boliger, så vi kan genopbygge dem til vores hjem og styrke vores familieenhed.

Vores sande job er ikke nødvendigvis det lønnede. Vores sande arbejde er at passe på hinanden, at beskytte hinanden og være til gavn for hinanden.

Vi skal holde vores egoer i skak. Uanset hvor store vi synes, vi er, eller hvor store andre synes, vi er, kan en virus lægge os ned.

Vi har vores frie vilje. Vi kan vælge at samarbejde og hjælpe hinanden, at dele, at give og støtte hinanden, eller vi kan vælge at være egoistiske, at hamstre og kun passe på vores selv.

Vi skal være tålmodige. Vi skal forstå, at ulykker er sket mange gange før i historien og vil gå over. Går vi i panik kan det få uoverskuelige følger.

Dette kan være en ny begyndelse. Det kan være tid til refleksion og indsigt, hvor vi lærer af vores fejl, men det kan også være starten på en cyklus, der fortsætter, indtil vi endelig lærer den lektion, vi skal lære.

Vores jord er syg.  Vi er syge, fordi vores hjem er sygt.

Vanskeligheder varer ikke evigt. Livet er cyklisk, og dette er bare en fase i denne store cyklus. Vi behøver ikke at gå i panik. Vi kommer igennem det.

Han slutter med disse betragtninger:”Jeg vælger at ikke at se Corona / Covid-19-virussen som en stor katastrofe, men foretrækker at se den som en ”stor korrektion. Det er en påmindelser om alt det, vi har glemt og det er op til os selv om vi vil lære af den eller ej”  .

Kilde: Art of Quotation

En kommentar til “Ikke en katastrofe, men en påmindelse”

Der er lukket for kommentarer.