Blomster som miljøbuketter

Når stadeholderne på Grøntorvet i Taastrup har fået solgt deres blomster til de lokale blomsterhandlere, så bliver der blomster tilbage, som de kasserer. Eller rettere ”kasserede”, for to unge lokale iværksættere fanger blomsterne inden de smides ud. De er jo stadig friske og kan da stadig bindes til fine buketter. Det er Johan Vang Wildt og Artin Hodanloo, der begge er 19, der griber blomsterne og redder dem fra kassation. De kalder de reddede buketter for miljøbuketter og kalder deres forretning for Flowering Denmark.

Klokken 10 om formiddagen har de faste blomsterhandlere været på torvet og så er det tid for de friske unge mennesker der har en aftale om at kunne købe resterne 30-40% billigere. Der er altså basis for en god forretning som også kommer deres kunder til gode. Kunderne er først og fremmest erhvervsvirksomheder der godt vil have blomster til at live op eller som de igen vil give videre til deres kunder. Private kan dog også – via deres hjemmeside www.flowering.dk bestille buketter til levering.

Flowering Denmark er den eneste blomsterbutik af sin art i Danmark, og nok også den eneste butik der ikke ligger langs et butikstrøg. Butikken ligger i Grønttorvet og der er således en meget kort transport fra leverandør til deres butik. Her har de så forlods fået bestillinger på de forskellige typer buketter, som de så binder. Når det er sket skal de leveres ud til kunderne, som er virksomheder og privatpersoner i hovedstadsregionen og Roskilde-egnen.

Begge iværksættere har afsluttet deres gymnasieuddannelse og har ikke planer om at fortsætte med videregående uddannelse. De er dedikeret blomster og er begge opmærksomme på klimaet og miljøet. De er godt klar over at hovedparten af deres blomster kommer fra lande uden for EU. Derfor vil de gerne kunne tilbyde lokalt producerede blomster, der ikke har været en lang rejse undervejs.