Kæmpestort klimavenligt bylandbrug på vej til Høje-Taastrup

– Det er ikke en løsning at blive ved med at fælde skov. Økologisk landbrug kan ikke producere flere fødevarer end industrielt landbrug. Hvorfor ikke udnytte at jordens befolkning koncentreres i byerne, så det bliver naturligt at fødevareproduktionen også foregår i byerne.

Sådan siger Anders Riemann, der er initiativtager til Nordic Harvest. De i gang med at etablere et bylandbrug på Grønttorvet her i Høje-Taastrup.

Her fortalte han bl.a. at Nordic Harvest vil gøre op med den traditionelle tankegang og tilfredsstille forbrugerens efterspørgsel ved at skabe et udbud af velsmagende og næringsrige fødevarer produceret efter de højeste standarder, hvad angår bæredygtighed og fødevaresikkerhed.

Maden vil kunne produceres med et vandforbrug på 5-10% af hvad man ellers bruger for at producere grøntsager. Specialdesignede LED-lys vil kunne sikre fotosyntesen, der vil foregå under kontrollerede forhold, der således forebygger indsekt– og svampeangreb. Der vil være tale om en markant begrænsning i transportforbruget, idet en række af grøntsagerne erstatter import. Der er tale om et meget klimavenligt, men ikke økologisk landbrug. Frøene er økologiske, men økologicertificering kræver at planterne dyrkes i jord, og set gør de jo ikke.

Fra december i år forventer man at kunne indvie det nye bylandbrug som vil være etableret i en kæmpelagerhal på størrelse med en fodboldbane. Der vil blive dyrket i op til 10 meters højde. .

Der er fundet 62 mio. kr til investeringen fra en række private investorer. Derudover penge fra Vækstfonden. Læs mere her.

Det er i denne kæmpehal der til december 2020 vil kunne høstes rigtig mange grøntsager