Fra gaspatroner til mundbind

”Nu er det ikke mere de små gaspatroner (som det nu er forbudt for unge at bruge) vi møder når vi samler ind i naturen. Nu møder vi mundbind. Tiderne skifter, og det kan ses på affaldet i naturen”, fortæller Knud Anker Iversen. Han koordinerer for Miljø- og EnergiCentret Ren By indsamlingen hvor frivillige en gang om måneden tager på raid forskellige steder i kommunen.

Senest var fire i gang med udgangspunkt i rastepladsen på Roskildevej. De nåede på 1 ½ time at få indsamlet 8 sække med affald som kommunens driftby efterfølgende afhentede. Formålet med indsamlingen er at sætte fokus på de dårlige vaner som for mange har med bare at kaste affaldet ud af bilruden eller over skulderen.

Næste gang der er indsamling vil være lørdag den 19. september kl. 11-13. Det vil da være et led i Danmarks naturfredningsforenings store landsindsamling af affald. En indsamling der skulle have været gennemført i foråret, men som – grundet ccorona – blev udskudt.