Overflod af Sundhed

NPS-høstmarked: 

Naturplanteskolen syd for Hedehusene afholder høstmarked i den kommende weekend med rekordmange sjove, sunde, spiselige og inspirerende oplevelser for både børn og voksne

For 2. år i træk afholder Naturplanteskolen økologisk høstmarked. Arrangørerne serverer et sundt og sjovt overflødighedshorn fra det fascinerende planterige præsenteret på en anderledes og bogstavelig talt spiselig måde.

I år både lørdag og søndag kl.10-16.

”Vi har rigtig meget at vise i år, rigtigt meget at byde på her i vores spiselige have”, siger indehaver Aiah Noack.

To gratis workshops, begge dage kl. 14. Om lørdagen om biodynamiske grøntsager. Og om søndagen om hjemmebrygning af øl. 

Begge dage med liflige smagsprøver til at skylle den tørre viden – dog fortalt både levende og appetitligt – ned med.

Officiel åbning af ny café.  

Naturplanteskolens nye café åbnes officielt d. 29. august. Med croissanter, kager, is og sandwichs. Og walk and talk-kaffe, så folk kan tage en kop kaffe med sig og gå en tur rundt og opleve den varierede haven.

For eksempel hen til friluftspizzariaet, hvor man ved serveringsborde på et smukt nyanlagt plankegulv midt i Naturplanteskolen kan lade de mange naturindtryk synke ind.

De vegetariske pizzaer bages i brændefyret, nybygget udendørs pizzaovn. Køb én og spis efterfølgende, så mange du kan gratis.

Og smag også gratis den friskpressede juice, hvis fremstilling af nyplukkede æbler man kan følge med i lige ved siden af. 

Den gravefri køkkenhave

Alt sammen med udsigt til en ny, gravefri og vandingsfri køkkenhave, som i maj blev anlagt ovenpå en gammel, strid græsplæne. Nu bugnende fuld af sommerkål, bladselleri, rødbeder, bladbeder, majs samt kartofler, dyrket blot med halm som dække.

Ligesom sidste år er der konkurrence om at gætte hvor mange kartofler, der er groet frem.

”Den gravefri køkkenhave er en virkelig natur-, og ryg-, venlig måde at omlægge fra græsplæne til frodig køkkenhave; kom selv og se”, lyder opfordringen.

Konceptet er, sammen med flerårige planter, en hjørnesten i Naturplanteskolens arbejde med konkrete delløsninger på klimakrisen samt klog og udgiftsbesparende nyudnyttelse af haver, ikke mindst græsplænehaver.

Den siden 2019 økologiske Naturplanteskole sælger over 400 forskellige spiselige, flerårige planter, bærbuske og frugttræer, som folk kan gro derhjemme i villahaven til glæde for både madbudget, sundhed samt det globale og lokale klima.

Det fulde program kan ses på 

https://naturplanteskolen.dk/begivenhed/hoestmarked-2020-event/?instance_id=710

Yderligere oplysninger:

Aiah Noack, mobil 23 26 13 88.

Pizzaovnen er et nyt og populært samlingspunkt i Naturplanteskolens have, som er tændt ved events og andre særlige lejligheder, og den kan også lejes til særlige sammenkomster i sommermånederne.
Pizzadrengene in action
Udendørs pizzaovn med serveringsborde på nyanlagt plankegulv midt i Naturplanteskolen, hvor man i ro og mag – og velsmag – kan lade de mange naturindtryk synke ind.

Alle billeder er taget af fotograf Carsten Høyer.