Jætternes Saga, ny bog af Finn Gemynthe

Denne bog udkom den 24. august og kan bestilles hos alle boghandlere samt internetboghandlere

Bogen giver os et indblik i, hvordan vore tapre forfædre og formødre levede i ren, uspoleret natur og kendte til glæder og friheder, som vi kun kan drømme om. Ingen ure til at jage og stresse med nogen. Ingen vuggestuer, børnehaver og skoler, hvor et mylder af børn under opsyn af få, fremmede voksne skal opholde sig på snæver plads og opføre sig stille, roligt og flittigt. Ingen lange uddannelser, nervepirrende eksamener og travle arbejdspladser, hvor folk pæses frem til at yde mere og mere, klinet til skærme og maskiner. Ikke sært at ”Alene i ødemarken” og lignende serier tryllebinder folk foran fjernsynet. Hvad vi savner, er ikke sult, kulde, overtro, vold og livsfare, men bare dette at være i nærkontakt med naturen og fri for kulturens byrder – og at kunne leve et bæredygtigt, skyldfrit liv på linje med ulve og hjorte. Det er selvforsyning i naturen så det basker.

·         Foruden at dyrke istidsslægtsforskning kan vi med Jætternes Saga bringe vor hyldest til alle vore fjerne aner fra Afrika, Mellemøsten og Europa. Hvorledes de bar sig ad er ubegribeligt, men de stred sig frem som seje, nøjsomme, hårdføre, snarrådige, ukuelige jægere, fiskere og samlere, skaffede sig mad nok til at overleve, få børn og bringe slægten videre, slægtled efter slægtled. Igennem tidsrum der overstiger fatteevnen. De 1000 år der er forløbet siden vikingetiden, skrumper ind til en bagatel sammenlignet med de over 400.000 år, der er forløbet, siden neandertalernes forfædre vovede sig ud af Afrika og videre nordpå.

·         Dette bør kunne hjælpe os til at sætte vor egen situation i perspektiv. Vi bør udvise ydmyghed over alle de forfædre og formødre, der har kæmpet og stridt og bibragt os en materielt set velbehagelig tilværelse. Alle deres anstrengelser skal ingenlunde være gjort forgæves! Lad os derfor indrette os på et bæredygtigt grundlag, værdsætte de gratis glæder og opføre os ansvarligt. Vi kan simpelthen ikke være bekendt at lege brug-og-smid-væk med klodens fremtid! – For øvrigt mener jeg, at borgerløn bør indføres! (Frit efter Cato)

·         Vore seje aner klarede sig igennem selv et ragnarok i form af et supervulkanudbud i nabolaget. Kan det ikke give os lidt mere mod på fremtiden?  

Læs gerne mere på min hjemmeside 😉 http://www.runding.dk/boeger