Overraskende mange mundbind i naturen

142 engangs mundbind var blandt resultaterne da Danmarks Naturfredningsforening (DN) lørdag (19.9.) havde affaldsindsamling med udgangspunkt i syv indsamlingssteder i Høje-Taastrup. Jo tættere man kommer på en station eller busstoppested jo større er chancen for at kunne finde mundbind, fortæller koordinator af indsamlingen Knud Anker Iversen.

Det er bekymrende mange specielt i betragtning af at der er gode muligheder for at aflevere bindene ved stationen, siger han og understreger at de ikke fandt et eneste bind lavet i stof. ”Vi går klart ind for bind, der kan vaskes og bruges igen. ”

Ca. 1000 cigaretskod og 131 dåser var også blandt ”gevinsterne” der også omfattede 5 mobiltelefoner og en pæn stor portion poser brugt til at sælge amfetamin.

”Man lærer meget om samfundet i dag ved sådan en indsamling”, slutter indsamlingslederen.  

34 mennesker deltog i indsamlingen der skulle have været gennemført i april, men måtte udskydes p.g.a. corona.

Fakta om mundbind

Mundbind er blandt andet lavet af plast, som kan blive ude i miljøet i århundreder. Over tid fragmenteres de til mindre stykker, som kan påvirke både miljøet, dyrelivet og vores egen sundhed. Derudover kan mundbindene ende i maven på dyr, som tror, de har fat i noget spiseligt.

Mundbind er ikke kun lavet af plast – de indeholder også aluminium, som er et af de metaller, som miljøet betaler en høj pris for at udvinde. Derfor er det et mål at sikre at mundbind indsamles og genanvendes.

Der kommer flere og flere gode stofmundbind på markedet, som kan være et miljømæssigt bedre alternativ til engangsmundbindene, og som lever op til Sundhedsstyrelsens retningslinjer på området.

Kilde: DN.dk