Genbrugspladsens guld skal høstes

Mandag den 23. november skal der fokus på hvad vi kan gøre for at få det, der er affald for den ene gjort til nyttig ressourcer for den anden. Det er temaet, når Alternativet i samarbejde med fagforeningen 3F holder dialogmøde i Taastrup kulturcenter.

De har allieret sig med Nana Winkler, der er specialkonsulent i Dansk Affaldsforening. Hun er en af de, der har det bedste overblik over, hvad der sker på genbrugsområdet i Danmark. Hun vil på mødet fortælle om de forskellige måder man rundt i landet arbejder med at styrke genbruget fra kommunernes genbrugspladser. 

– Vi har i Høje-Taastrup en genbrugsplads på Lervangen som modtager ganske mange ting, som ville kunne komme i cirkulation igen, siger Irina Bjørnø fra Alternativet, som – sammen med de øvrige partier – står bag arrangementet.  

En af de initiativer, som Nana Winkler vil fortælle om er hvordan man i Næstved har lavet en afdeling, hvor håndværkere gratis kan komme af med restmaterialer med henblik på videresalg.

– Vi håber på at kunne blive inspireret til at gøre vores genbrugsplads i Høje-Taastrup bedre, og glæder os meget til at høre fra Nana Winkler vil kunne fortælle, slutter Irina Bjørnø.

Mødet starter kl. 19. Det er gratis og åbent for alle, der interesserer sig hvor hvordan vi kan få styrket den cirkulære økonomi i Høje-Taastrup.   Der er tilmelding a.h.t. coronareglerne. Skriv til hoeje.taastrup@alternativet.dk senest den 22. november eller ring til 5012 6868.