“Grøn salon” vinder fodfæste hos frisører

v/ Johan Galster

Grøn Salon har lavet en spørgeskemaundersøgelse af frisørernes. Vi har fokuseret på hudlidelser, hovedpine og astma, fordi det er velkendt at disse lidelser er meget udbredte blandt frisører på grund af deres kemiske arbejdsmiljø, stress og fysisk anstrengende arbejde.

Undersøgelsen blev udsendt via nettet til frisører i hele Skandinavien, og vi har modtaget 200 svar, godt halvdelen af disse er fra frisører, som arbejder i en certificeret Grøn Salon. Det var væsentligt for undersøgelsen at skille traditionelle frisørsaloner, som arbejder med ekstremt allergifremkaldende farvestoffer, fra de certificerede Grønne Saloner, hvor disse stoffer er forbudt. Vi har også spurgt til de saloner, der arbejder med de samme stoffer som de traditionelle saloner, men som alligevel kalder sig ”grønne”.

 Generne forsvandt!

Flere frisører skriver at de har haft mange og alvorlige lidelser pga. faget, og mange skriver, at de først blev fri for dem, da de skiftede til en Grøn Salon. En af frisørerne skriver i en kommentar: Havde mange gener som jeg ikke anede var relateret til mit arbejde. Hovedpine, bihulebetændelse, blærebetændelse mm.  Det stoppede stort set den dag jeg besluttede at arbejde hos en grøn salon.

Godt halvdelen af Grøn Salon-frisørerne i undersøgelsen svarer, at de har haft allergi, astma eller hovedpine pga. arbejdet som frisører, og ¾ af dem oplyser at deres gener er forsvundet eller reduceret, efter at de blev frisør i en certificeret Grøn Salon.

Grøn Salon er ikke en mirakelkur, men består helt enkelt i, at en række meget allergifremkaldende stoffer er forbudt at anvende i salonen.

Når det er så godt for frisørerne, kan man jo spekulere over, hvad kunderne så bliver udsat for i en traditionel salon.

Nordens mest kendte miljømærke

Ja, bland frisører er det er Grøn Salons bomærke, det grønne hus!  At alle Grøn Salon-frisører kender vores logo, men hvad med de traditionelle frisører, som bruger miljø- og sundhedsskadelige kemikalier?

De svarer, at de kender Grøn Salons bomærke lige så godt som Svanmærket og langt bedre end Astma-Allergiforbundet og EU’s blomst.

Der er 40 certificerede Grønne Saloner i Danmark, og du kan finde dem alle på vores hjemmeside www.groensalon.com. Hvis du vil prøve en lokal Grøn Salon, kan du besøge ZENZ by frisør STEEN – Taastrup eller ZENZ i Roskilde.