BIOTOPIA – TIL INSPIRATION

Man behøver ikke altid at drage til den anden side af kloden for at blive inspireret. Nogen gange kan man bare besøge naboen.

Vi har en god nabo i Verdensmålscentret i Albertslund.

Den 1. september var Verdensmålscentret værft ved et besøg af Agendarådet i Høje-Taastrup. De ville godt fortælle rådet om hvad Biotopia er.

Ganske interessant og inspirerende, da Biotopia er en meget aktiv metode til at lære om biodiversitet og om hvordan det kan formidles.

Biotopia er et område der ligge bag Herstedvester Fængsel og som på forskellige måder viser os noget om det fascinerende ved naturen. Det var det som lederen af Verdensmålcentret Povl Marcussen viste og fortalte om. Vi kom igennem oplevelsesstien hvor vi fik mulighed for at se og høre om hvor forunderlig naturen er når træerne ”taler sammen”, når et dødt rådyr gennemgår en omfattende nedbrydning med hjælp af en række nyttige smådyr og meget andet.

Stedet, der også indeholder en verdensmålslund med 17 forskellige hjemmehørende træer plantet af skoleelever og mange andre relevante ting, er først og fremmest benyttet af skoleklasser hvor det indgår i undervisningen.

Udflugten var ikke kun arrangeret for at vi kunne blive imponeret over hvad naboerne kan, men også for at afklare om ikke vi kunne lave noget lignende i Høje-Taastrup.

Kommunen har i øvrigt nedsat et biodiversitetsråd. Mon ikke de også berører hvordan vi i Høje-Taastrup kan styrke børn forståelse og respekt for biodiversiteten.