Lokale unge engagerer Gadehavegård i energifællesskab

Unge fra Lommepengeprojektet øver interviewguide med centerchef Emil Viskum fra Miljø- & EnergiCentret

 

Gadehavegård, et lokalsamfund med hjertet på rette sted, er nu centrum for et spændende samarbejde mellem Miljø- & EnergiCentret (MEC) og Lommepengeprojektet.  der finder sted MEC har taget initiativ til at inddrage lokale interessenter og aktivere lokalsamfundet gennem et energifællesskab under EU-projektet Eyes Hearts Hands Urban Revolution (eyesheartshands.eu). Et afgørende element i denne proces er samarbejdet med unge fra Lommepengeprojektet.

Projektleder Mike Kyndesen fra Lommepengeprojektet har været en nøglefigur i samarbejdet. Hans tidligere samarbejder med MEC har skabt en solid platform for det nuværende projekt. Lommpengeprojektet, under Kyndesens kyndige ledelse, er blevet engageret til at udføre interviews med en bred vifte af beboere i Gadehavegård.

En særlig styrke ved at involvere de unge fra Lommepengeprojektet er deres indgående kendskab til lokalområdet. Dette afspejles i de mange interviews, der finder sted i beboernes hjem og indebærer en hjertevarm atmosfære med servering af te, sodavand, chips og slik til de hårdtarbejdende unge. Denne gæstfrihed og nysgerrighed udgør et stærkt udgangspunkt for det fremtidige samarbejde.

Interviewserien, der strækker sig fra november 2023 til januar 2024, sigter mod at indhente beboernes holdninger til idéen om et energifællesskab. Der lægges vægt på at få indblik i deres energivaner samt at foretage en foreløbig undersøgelse af potentielle beboere, der kunne være interesserede i at engagere sig i oprettelsen og driften af energifællesskabet.

De indsamlede interviews vil blive brugt til en præsentation af energifællesskabet for beboerbestyrelsen og styregruppen for renoveringen primo 2024. Her vil repræsentanter fra Lommepengeprojektet deltage og dele deres erfaringer og resultater af interviewprocessen. Dette møde markerer en vigtig milepæl i at skabe en fælles forståelse og entusiasme omkring energifællesskabet i Gadehavegård.

Med lidt hjælp fra Lommepengeprojektet er Gadehavegård er på vej mod en urban revolution, drevet af øjnene, hjertet og hænderne i det lokale samfund.