Naturplanteskolen fejrer 10 års jubilæum

Weekenden den 29. og 30. april vil være en helt særlig weekend i Naturplanteskolens historie. Da fejrer de, at det nu er 10 år siden at Aiah Noack og Naturplanteskolens venner tog initiativ til at lave en helt anderledes planteskole på den ejendom, som hun havde overtaget fra sine forældre.

-Om det siger Aiah Noack :

”Det har været 10 meget farverige og spændende år med opbakning og begejstring fra kunder, besøgende og venner, der har givet klarhed over, hvad der skulle være essensen af Naturplanteskolen, for det var ikke bare er et sted, hvor man kan købe over 500 særlige spiselige planter til haven, men også komme til events og markeder, deltage i kurser, gå på cafe og få lavet permakulturinspirerede haveplaner. Og ikke mindst besøge den vilde og spiselige have på 10.000 m2 og se hvordan den udvikler sig med klimarobuste dyrkningssystemer og interessante andre permakultur-inspirerede bede.”

Arrangementet starter kl. 10 med gratis morgenkaffe og croissanter. Kl. 11 kommer lederen af Kroppedal Museum Mads Thernøe og sikrer den officielle åbning af udstillingen. ”Stedtræet – Fra fattig hovbonde til moderne selvforsynerfamilie på 250 år”. Museets lokal-historiske arkiv har været stærkt medvirkende til at udstillingen har kunnet realiseres.

Derudover vil der være en række boder, tændt i grillen og mulighed for at komme tættere på den 10.000 m2 store have og besøge cafe og butik. Hele dagen er der lav-din-egen-plante workshop for børn i alle aldre.

Samme program gentager sig om søndagen bortset fra at det vil være Aiah Noack, der kl 11 fortæller om udstillingen.

Udstillingen vil kunne ses hen over hele sommeren.

Naturplanteskolen ligger på Stærkendevej 177 ved Hedehusene. Man kan læse mere på www.naturplanteskolen.dk