Naturplanteskolen hædres af miljøministeren

Høje-Taastrup kommune deltog, som næsten alle andre kommuner i Danmark, i miljøministeriets konkurrence om at vinde titlen som ”Danmarks vildeste kommune”. Kommunen vandt ikke (det gjorde Vordingborg kommune), men ikke desto mindre vandt en lokal virksomhed titlen som ”Danmarks Vildeste virksomhed”, nemlig Naturplanteskolen ved Hedehusene. De fik anerkendelsen, som de delte med Ege Carpets i Herning og landmand Peter Hindbo af miljøminister Lea Wermelin.

Når Naturplanteskolen, der har hortonom Aiah Noack som ejer og drivkraft, vandt den ærefulde titel skete det med begrundelse i stedets salg og præsentation af over 500 spiselige planter og begrundet i det store formidlingsarbejde der foregår via kurser, videofilm, åben hus arrangementer og bogudgivelse. Som der står i begrundelsen: ” Naturplanteskolen vandt titlen for at sprede viden og glæde for mere liv i haven samtidig med, at virksomheden bidrager til bæredygtigheden, der hvor den kan.”

Det er en jury bestående af Lea Wermelin, Frank Erichsen (bonderøven), biologen Morten DD Hansen og haveekspert Søren Ryge Pedersen der – blandt en række andre kandidater – har valgt ”Danmarks Vildeste virksomhed”.

Formanden for Naturplanteskolens venner, Knud Anker Iversen, er – som ven af Naturplanteskolen – stolt af anerkendelsen, som han mener er fuldt fortjent. Der findes ikke planteskoler i Danmark som Naturplanteskolen, der tager naturen og dens vildskab så meget ind under huden som Naturplanteskolen.

Naturplanteskolen kan i 2023 fejre sit 10 års jubilæum.

Se også her.