Robin Andersen

Det er noget af et omtumlet liv Robin har haft før han for tre måneder siden blev frivillig i MEC.  Robin er 50 år og har en baggrund som IT-konsulent og inden da som postbud.

Når han er kommet i forbindelse med MEC hænger det sammen med at han i en periode boede i et kristenst bofællesskab i Høje Taastrup landsby. Mens han boede her var der et gammelt famliemedlem der gjorde ham opmærksom på MEC.  I dag bor han i Ordrup i Gentofte kommune, men fortsætter med tre gange om ugen at tage toget og komme til MEC, hvor han hjælper til i pakkeshoppen og så småt er i gang med at blive lært op på værkstedet.

Han kan godt lide at være her og når han igen kommer på arbejdsmarkedet vil han gerne fortsætte det frivillige arbejde på nedsat tid. Han har en dårlig ryg så han søger job hvor ryggen ikke belastes.

Robin skønner mere end de fleste på fred, ordentlighed og ærlighed. Det gør han fordi han – indtil han flyttede i bofællesskabet i Høje Taastrup – boede 11 år i Salvador Bahir (by med 3 mio indbyggere) i Brasilien med sin brasilianske kone. Han lærte at tale portugisisk og var han kristen missionær.

Det var ikke et nemt samfund at gebærde sig i. En utryg hverdag med en styrende mafia, jævnlige trusler med våben og stærk korruption, men samtidig også stor kærlighed. Da hans kone døde af en uhelbredelig sygdom besluttede Robin af tage tilbage til Danmark. Hans familie begrænser sig til hans amerikanske far der bor i København og lidt familie på mors side i Jylland og på Fyn. Han har hverken søskende eller børn. Det er på den baggrund at Robin har et stort behov for at gøre noget sammen med andre mennesker, holde sig i gang – og gøre noget der opleves meningsfuldt.

Udover at være frivillig i MEC mandag, onsdag og fredag er ham tirsdag og torsdag frivillig i Frelsens Hærs genbrugsbutik på Taastrup Hovedgade.