Vellykket grønt vælgermøde

Ni politikere var mødt frem og 50-60 borgere deltog da MEC, DN, Cyklistforbundet og Frivillighedsdagen den 1. november i fællesskab afholdt til vælgermøde i Taastrup Medborgerhus. Der var tale om det bedst besøgte af de vælgermøder, som denne arrangørkreds har gennemført. Interessen for det grønne er usvækket.

Arrangementet vidnede om at politikerne tager den grønne dagsorden alvorligt. De havde forberedt deres svar på de fire spørgsmål, som de havde fået på forhold, og de var meget ivrige for at signalere forståelse for den grønne dagsorden.

Ingen stillede spørgsmål ved at emnet er vigtigt og diskussionerne gik mere på hvor langt kommunen allerede er i bestræbelserne på at leve op til de gode intentioner i den klimaplan som politikerne i enighed har vedtaget.

Det kan være svært at lade praksis følge de gode hensigter. F.eks. viste en hurtig undersøgelse at kun en enkelt (Ken Patrick fra Alternativet) af de ni havde taget cyklen til mødet til trods for at langt hovedparten af politikerne bor i  cykelafstand til Medborgerhuset.

Der er stadig meget at se til for såvel politikere som for borgerne, men den gode vilje er der – spændende er så om praksis følger efter.